Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madárkák Húsvétra

Madárkák Húsvétra
Madárkák Húsvétra
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Húsvéti madárkákat nagyon régóta készíti anyukám. Most megmutatta nekem is, hogyan kell. Nálunk minden Húsvétkor van, de ennek ellenére nem csak Húsvétra készítjük. Hangulatosabbá teszik a reggeli asztalt ezek a kis csibék. Ha a tetejére kent tojásba előzőleg keverünk egy kis ételszínezéket, változatos színű tollmintázatot kapunk.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

A Húsvéti asztalt tehetjük vele változatossá, hangulatossá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukor és víz segítségével felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. 30 percig kelesztjük.
  3. 10 kis cipót formálunk belőle.
  4. A cipókból letépünk egy darabot, majd golyót formálunk, ez lesz a feje. A testéhez pedig a maradék tésztából sodrunk egy rudat, amire egy csomót kötünk.
  5. Innen már gyerekjáték. A testére illesztjük a fejét, majd szemet és csőrt csinálunk neki.
  6. Bekenjük tojással, majd azonnal a sütőbe nyomjuk.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 552
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

Húsvéti csibék, tésztamadárkák, madarak kelt tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

423
finomliszt 500 g
víz 300 ml
élesztő 2.5 dkg
cukor 0.5 ek
1 tk
tojás 1 db
tojás 1 db
mazsola 1 marék
tökmag 1 ek