r
Nosalty Logó

Fonott kalács Ilditől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
Fonott kalács Ilditől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4816 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3094.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808.3 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    904 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 4816 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 3 dl tejbe beletesszük a 3 kávéskanál cukrot, majd amikor meglangyosodott, hozzámorzsoljuk a 3 dkg élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Közben a liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a vajat, a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt és kb. az egy dl meglangyosított tejet. Jól kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a táltól és a kezemtől is.
  3. Letakarva, szobahőfokon egy órát kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Utána attól függően, hogy három kisebb vagy két nagyobb kalácsot szeretnék, feldaraboljuk a tésztát, majd a darabokat háromba vesszük.
  6. Rudakat sodrunk belőle, és összefonjuk, a kalácsfonatokat megkenjük a felvert egész tojással, és kb. 20 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10447
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Ajánló

Ha elkezdjük, rájövünk, hogy nem is bonyolult. Jön a kérdés: miért nem sütök ilyet gyakrabban? :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fonott kalács Ilditől
Szabolcsi Ildikó 20 recept

Forrás: egy 1982-ben kiadott Pelle Józsefné Főzőiskola című könyvből van a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek