r
Nosalty Logó

Lusta asszony túrós pitéje

Évi néni
Lusta asszony túrós pitéje
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

318
Kalória
14.2g
Fehérje
37.6g
Szénhidrát
12.8g
Zsír
47.7g
Víz
77.9g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
19.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3823 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.3 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7807.2 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1367 mg
  • Vas
    1019 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2669 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    49 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    451.3 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    572 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 3823 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sütőport és szódabikarbónát (csak azért, mert elfogyott a sütőporom) egy edényben összekeverjük.
  2. A tejet, a tojást, a vaníliakivonatot habverővel összekeverjük egy másik edényben.
  3. Egy 30x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit jó alaposan megvajazunk 5 dkg vajjal.
  4. A vajas felületen egyenletesen eloszlatjuk a liszt felét.
  5. A lisztre rámorzsoljuk a túrót, szintén egyenletesen eloszlatva, rászórjuk a mazsolát, és ráreszeljük a citrom héját.
  6. A túró tetején eloszlatjuk a sütőporos liszt másik felét, és egyenletesen meglocsoljuk a tojásos tejjel.
  7. A kupac tetejére csipkedjük a vaj másik felét, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25

Természetesen nem rólam szól az elnevezés, de mindig izgatott, hogyan lehet ebből süteményt sütni. Kétkedéssel fogadtam a dolgot, ezért ki kellett próbálnom.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...