r
Nosalty Logó

Túrós pite Orsitól

NS
Túrós pite Orsitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

606
Kalória
23.6g
Fehérje
66.4g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
100.4g
Víz
112.3g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
36.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.8 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.6 g

Zsír

  • Összesen
    213 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7638.4 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    1507 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    531.4 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    802.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1543 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1008 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 4848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd hozzáadjuk a langyos tejben és cukorban felfuttatott élesztőt. (Én porélesztőt használok, de azt is fel szoktam futtatni. Ennél a receptnél elég 1 fél csomag porélesztő)
  2. A keverékbe belekeverjük az átszitált lisztet, és jól kidolgozzuk.
  3. Két részre osztjuk, és legalább 1 órát pihentetjük. Pihenés után kinyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük az egyik tésztát. (Közepes tepsit használtam, nem nagyot.)
  4. A töltelékhez a túrót simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. (Én dobozos túrót használtam, sokkal krémesebb lett így.)
  5. Ezt a krémet a nyers tésztára simítjuk. Kinyújjtjuk a másik tésztát is, majd ezzel befedjük a sütinket. Megszurkáljuk villával a tetejét, és lekenjük felvert tojással.
  6. Addig kell sütni, amíg szép barna lesz a teteje, ez függ a sütőtől is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x18

Nem rég próbáltam ki a receptet, egy anyukámtól kapott receptes könyvből. Nagy sikere volt. :)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...