Nosalty Logó

Lúdláb Zsanee konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lúdláb Zsanee konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 597 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7129 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 263 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 597 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    361.8 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4494.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    905.7 g
  • Cukor
    609 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3086 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4219 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 7129 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szokásos módon elkészítjük a barna piskótát. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  2. A pudingport megfőzzük a tejben a 10 dkg kristálycukorral. Ha kihűlt, csomómentesre keverjük, aztán habosra keverjük a margarint a porcukorral, hozzáadjuk a kikevert pudingot, majd a kakaóport is.
  3. Az egyik piskótára teszünk 1/4-ed krémet, rá a magvalt meggyet, majd megint 1/4-ed krémet, arra pedig a második piskótánkat. Ezt újra megismételjük.
  4. Elkészítjük a csokimázat. A felolvasztott csokiba belekeverjük a mézet és a margarint. Amikor már majdnem kihűlt, rákenjük a piskótánk tetejére. Amint megdermedt a csokimáz, a felvert tejszínhabból rózsákat nyomunk a tortára, és megszórjuk csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5861
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Testvérem születésnapjára készült.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.