r
Nosalty Logó

Meggyes lúdlábtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ella
Meggyes lúdlábtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 3986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    262 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2104 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2018 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 3986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos, kakaós szitált lisztet.
  2. Egy tortaforma alját kikenjük, papírt szabunk rá, és a masszát belesimítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjük.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, és rácson hűtsük ki.
  5. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára kavarjuk, felfőzzük sűrűsödésig, majd lehűtjük.
  6. A margarint habosra keverjük, s a pudinggal krémesre elegyítjük.
  7. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a krémmel eldolgozzuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémet rákenjük.
  8. Hűtőszekrényben dermesztjük pár órát, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk csokoládémázzal.
  9. A mázhoz a kakaóport a cukorral, a vízzel, állandó keveréssel, összeforralva besűrítjük, levesszük a tűzről, s elegyítjük a vajjal.
  10. Meggyszemekkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 26500
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám születésnapjára készítettem el, nagyon finom lett!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek