r
Nosalty Logó

Narancsos torta Camy Cattytől

Camy Catty
Narancsos torta Camy Cattytől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

515
Kalória
9.2g
Fehérje
56.8g
Szénhidrát
28.6g
Zsír
150g
Víz
180g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
30.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 515 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 515 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6272.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2658 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    568 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1499.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2931 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    1864 micro
  • β-crypt
    1775 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3809 micro
Összesen 5138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Tojásokat szétválasztjuk, sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, sütőport, olajat és a vizet.
  2. Fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a másik masszába.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Kb. 28x32 cm-es. 15-20 perc alatt megsütjük, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen félbevágjuk a tésztát.

Krém

  1. 3 narancsot lereszelünk, levét kinyomjuk.
  2. A 3 csomag vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és kevés narancslével. A többi narancslevet feltesszük melegíteni, amikor elkezd forrni, beleöntjük a pudingport, és folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Tűzről levéve beletesszük a feldarabolt kocka margarint, a narancs lereszelt héját és 1 csomag zselatinfixet.
  3. A narancsos töltelékünket hagyjuk kihűlni, majd amikor még jól kenhető, vastagon megkenjük vele a tortalapunkat.
  4. Rátesszük a piskóta levágott tetejét, és tetszőlegesen díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x32

Kisfiam 11. születésnapjára narancsos tortát kért, nagy kedvenc lett a gyerekeknél, mi már csak a morzsákat tudtuk megkóstolni. :-) A tésztája finom puha levegős, a krém olyan, mintha narancsba harapnánk, nem túl édes, nem savanyú, egyszerűen szuper!

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek