r
Nosalty Logó

Tojásos kukoricaleves Macskamentha konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Macskamentha
Tojásos kukoricaleves Macskamentha konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4525.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    3480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    358 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4545 micro
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A levest felmelegítjük (vagy elkészítjük leveskockából), és beletesszük a kukoricát. Kb. 10 perc alatt megfő a kukorica, a lényeg, hogy még roppanós maradjon (a kínai konyha kifejezetten ismert arról, hogy nem főzik túl a zöldségeket).
  2. A feltört tojásokat lazán felverjük, és kisebb adagokban a forrásban lévő levesbe keverjük. (Én ehhez egy pár evőpálcikát szoktam használni.)
  3. Ecettel, sóval, borssal ízesítjük.
  4. A burgonyakeményítőt elkeverjük egy kis hideg vízben, és az evőkanállal adagolva besűrítjük a levest (annyira, amennyire szeretnénk, de akár ez a lépés ki is hagyható).
  5. Forrón tálaljuk. Apróra vágott újhagymát szórunk a tányér leves tetejére, ízlés szerint pár csepp szezámolajjal és chiliolajjal.
  6. Tipp: A keményítővel készült leveseket célszerű azonnal elfogyasztani, ha kihűlt, a "bekocsonyásodott" levest már nem tudjuk újra "folyékonyra" melegíteni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 701
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Ajánló

A jin és jan jegyében egy savanyúbb (illetve sós vagy csípős) ételt egy édesebb követ, így én egy kis diós tésztát fogyasztottam utána.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos kukoricaleves Macskamentha konyhájából
Macskamentha 5 recept

A kínai konyha valójában az ősi taoista jin és jang (阴阳) szimbólumok egymást kiegészítő egyensúlyára épül. A kínai világszemlélet magában hordozza a harmóniára való törekvést, a természet egyensúlyát, a létezés kettősségét és az ellentétek összhangját. Ezen fogalmakat olvasva kinek ne jutna eszébe az édes-savanyú, csípős-savanyú, erős és lágy ízek orgiája? Ez az egyszerű leves egy Nova szakácskönyv sorozatból származik, kisebb átalakítással. Kiváló hétköznapi vacsora, kellemesen átmelegít egy hideg esős-havas-szeles estén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!