Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lisztmentes habos-zabos almás

Lisztmentes habos-zabos almás
Lisztmentes habos-zabos almás
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredetijét úgy 30 éve találta az anyukám egy zabpelyhes papírzacskó oldalán. A zabpehely akkoriban elég nagy kuriózumnak számított, hát még az abból készült süti. S mivel az anyukám mindig rajongott a kuriózumokért, rögtön ki is próbálta, s ezzel egy időben rögtön a család egyik kedvencévé is lett. A pudingpor és a sütőpor nincs benne az eredeti receptben, valamint aszerint a zabpelyhes massza tetejét meg kell kenni néhány evőkanál rummal, mielőtt az alma rákerülne. Én meg átvariáltam az én ízlésem szerint, de akinek tetszik, úgy is meg lehet próbálni. Egy biztos; így is, úgy is nagyon finom, gazdaságos, egyszerű, és még valamelyest egészséges is. Főleg, ha a cukor helyett mézet használunk hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A képen szereplő sütiben az alma kockázva van, nem reszelve, úgyis lehet, csak akkor egy kicsit meg kell párolni előtte a fahéjas cukor kíséretében.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpehely felét min. 3 órára beáztatjuk a 4 dl tejbe.
  2. Az almát lereszeljük, és megszórjuk fahéjas cukorral.
  3. Ha megázott a zabpelyhünk, a margarint kikeverjük a cukorral, majd egyenként a tojássárgájával is.
  4. A vajas masszához felváltva hozzákeverjük a beáztatott és a száraz zabpelyhet, majd a pudingport és a sütőport is.
  5. Az így kapott masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, rátesszük a kissé kinyomkodott fahéjas almát, majd addig sütjük, amíg kissé megpirul a teteje.
  6. Amíg sül, a tojásfehérjét jó keményre felverjük az 5 ek cukorral.
  7. Amikor a süti kész, rákenjük a tojásfehérjét és alacsony hőfokon visszatesszük a sütőbe, amíg a habnak szép rózsaszínes lesz a teteje. Elvileg annyi ideig kell szárítani, amennyi ideig a süti sült.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 356
elküldve: 40
receptkönyvben: 375
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmea

Mióta szakács: 2010.11.23.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes almás süti, habos zabpelyhes süti, almás süti habosan

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hunyorka
hunyorka / hunyorka Wed, 2016-06-29 13:27

Nekem is nagyon tetszik a recept. Egy párszor már meg sütöttem, köztük épp most sül a sütőbe. Nagyon köszönöm.Marika.

vlidus
vlidus Thu, 2013-02-28 19:33

Maradék tojásfehérjéhez kerestem receptet,ez megtetszett és nem bántam meg.Nagyon finom :)
30x40-es tepsiben,7 fehérjés habbal sütöttem.

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2013-03-01 11:23

Örülök, hogy ízlett neked is! Nekem 30 éve nagy kedvencem, szerintem megunhatatlan! :-)
(Van Sárvári Marikánál egy Agglegény kedvence nevű süti, ha legközelebb ki akarsz próbálni valami fehérjementőt, azt ajánlom neked szeretettel, mert valami pazar!!!! A kedvenceim között megtalálod a szakácsot, vagy a keresőbe ha beütöd a süti nevét, ott megtalálod. :-))

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-10-02 12:36

Min 6 max 10. Attól függ, milyen vastag habréteget szeretnél rá.

gmaracska
gmaracska Tue, 2012-10-02 11:40

a 6-10 tojásfehérjét hogy kell érteni, most 6 vagy 10? Köszönöm

1194
zabpehely 40 dkg
tej 4 dl
cukor 15 dkg
tojássárgája 2 db
margarin 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás pudingpor 0.5 csomag
alma 1 kg
fahéj 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
tojásfehérje 6 db
cukor 5 ek