Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínhabos almás piskóta

Tejszínhabos almás piskóta
Tejszínhabos almás piskóta
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek nagyon szeretik az almás pitét, így jött az ötlet, hogy valami almás sütit ki kellene találni, de legyen valahogy más, nem az a megszokott. Aztán sütés közben jöttek az ötletek...

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Almatöltelék

Tejszínhab

ajánlat

Ha gluténmentesen szeretnéd elkészíteni, akkor csak annyi a különbség, hogy a 6 tojáshoz 20 dkg cukrot és 20 dkg rizslisztet használj. Isteni piskóta lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. (Én úgy szoktam, hogy kicsit keverem, aztán mikor már habzik, beleteszem a cukrot, és azzal verem tovább. Így fényesebb lesz.)
  2. A tojássárgáját elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd a felvert fehérje 1/3-ad részét erőteljesen hozzákeverjük. Aztán jöhet most már óvatosan a fehérje többi része is. Megfelezzük, és a másik felébe kakaót teszünk. Így kétféle tésztánk lesz.
  3. Tepsit alufóliával kibélelünk, és belesimítjuk az almatölteléket.
  4. Rákanalazzuk a vaníliás masszát, majd jöhet a kakaós is, így kicsit bocifoltos lesz.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Még melegen kiborítjuk a tepsiből, és az alufóliát levesszük róla. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Majd megkenjük a lekvárral. (Én szilvát használtam.)

Almatöltelék

  1. Meghámozzuk, és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, citromlével és a fahéjjal feltesszük főni.
  2. Ha már puha, és elfőtte a nagyja levét, elzárjuk.

Díszítés

  1. A felvert tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36*23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 594
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hubera

Mióta szakács: 2014.09.11.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás habos bocipiskóta, almás piskóta tojáshabbal, habos almás kétszínű piskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1011
finomliszt 12 dkg
cukor 12 dkg
sütőpor 2 kávéskanál
tojás 6 db
vaníliás cukor 1 csomag
alma 1 kg
cukor 20 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 1 dl
lekvár/ dzsem 5 ek
növényi tejszín 300 ml
cukor 10 dkg