r
Nosalty Logó

Linzerkarika csokikrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Linzerkarika csokikrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    298.3 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3565.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2317 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 4735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A felkockázott hideg vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, a tojást a cukorral és a vaníliával elkeverjük, majd a lisztes vajhoz adjuk. Kanállal összekavarjuk, majd gyors mozdulattal összegyúrjuk. Két gombócot formálunk és 30 percre hidegre tesszük.
  2. A kihűlt tésztát 3 mm-re kinyújtjuk, kör alakú szaggatóval kivágjuk (a szaggató mérete 8 és 6 cm átmérőjű). Tortatálalóval tepsibe rakjuk (így könnyebb, nem szakad a tészta), 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kinyújtjuk a másik gombócot is, kiszaggatjuk és a közepét is kiszúrjuk a 6 cm-es szaggatóval. Ezt a műveletet már a tepsiben végezzük el, így nem deformálódik a karika.

Krém

  1. A tördelt csokit a felforrósított tejszínnel leforrázzuk, addig kavarjuk, amíg a csoki elolvad. Ha szobahőmérsékletre hűlt, hozzákavarjuk a vajat. Hűtőbe tesszük és amikor teljesen kihűlt, habverővel felverjük. A korongokat megkenjük krémmel, ráhelyezzük a porcukorral megszórt tésztakarikákat. Csillagcsöves habzsákból a közepét is megtöltjük krémmel. Fogyasztásig hidegben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1112
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 09.

Receptkategóriák

Linzerkarika csokikrémmel
Csiki Piroska 230 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek