r
Nosalty Logó

Karácsonyi fügés linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Karácsonyi fügés linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1653 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6604 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 449 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1653 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    339.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.3 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2475 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 6604 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 449 Kcal

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A vaníliás tésztához

  1. Előkészítjük a vaníliás tésztát: a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és egy fél citrom héját összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, végül hozzáadjuk a tojássárgát. Jól összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.
  2. Előkészítjük a kakaós tésztát: a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, sütőport, kakaóport és mézessütemény fűszerkeveréket összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, végül hozzáadjuk a tojássárgát. Jól összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.
  3. Porcukorral hintett deszkán vékonyra nyújtjuk a vaníliás tésztát. Karácsonyi kiszúróval fenyőfát, szívecskét, csillagot készítünk, melyeknek a közepét kilyukasztjuk (kivétel a fenyőfát!). Sütőpapírra sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, pontosan 10 percig sütjük.
  4. Porcukorral hintett deszkán vékonyra nyújtjuk a kakaós tésztát. Karácsonyi kiszúróval ugyanannyi fenyőfát, szívecskét, csillagot készítünk, mint amennyi vaníliásat. Sütőpapírra sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, pontosan 10 percig sütjük.
  5. Fügelekvárral összetapasztjuk a vaníliás-kakaós párokat, majd a teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba is. Végül porcukrot szitálunk a tetejükre.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22235
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karácsonyi fügés linzer
Szintia 89 recept

Lezárt dobozban puha és omlós marad! 60 db lesz belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Szintia! Mikor azt irod,hogy vekonyra nyujtjuk a tesztat,az kb. hany mm vekonysagot jelent? En nem szeretem a porcukorral megszort sutemenyeket. Gondolom anelkul is jo. Karacsonyra szeretnem ajandekozni baratoknak ezt a linzert. Mennyivel elotte kellene megsutnom es kb. meddig all el? Nem art neki ha egyenkent becsomagolom oket vmi szep papirba? Elore is koszi a valaszokat! loukoumades

Szintia

Kedves Kriszti! - Kb. 7-8 mm-nyire kell kinyújtani, de az a lényeg hogy, 1 cm-nél ne legyen vastagabb a tészta! -Ha nem hinted meg porcukorral a kész linzert, akkor is nagyon finom, viszont porcukorral sokkal mutatósabb és mint olvasom ajándékba szánod, de ez a Te döntésed!;) -Én is azt szeretem ebben a linzerben, hogy jóval el?re elkészíthet?! Lezárt dobozban egy hónapig is eláll! -Én azt javasolnám, hogy celofánba csomagold a linzereket úgy biztosan puhák maradnak! Ha mégis ragaszkodsz a papírhoz, akkor a celofánozott sütiket csomagold bele! Örülök, hogy így megihletett a receptem! Nagyon szép gesztus T?led a saját készítés? gaszto ajándék! Szívb?l kívánom, hogy elvárásod szerint sikerüljön!!!+++ Szintia

Szintia

.

Törölt felhasználó

Szia Szintia! Nagyon szepen koszonom a gyors valaszokat es a kedvessegedet :) Most latom, hogy van egy hasonlo linzeres is, ami fuszeres kakaos linzer nev alatt fut es sztem annak is eleg karacsonyi jellege van a narancslekvar es a fuszerezes miatt, igy lehet, hogy azt is kiprobalom karacsonyi ajandekkent ;)

Szintia

Az is nagyon finom! Imádom a linzereket!:) Jó sütögetést! Szintia

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!