Lekváros-csokis linzer
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
88g finomliszt319 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
3g sütőpor1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
10 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
13g tortabevonó68 kcal
-
35 kcal
-
70 kcal
Összesen
960
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
350g finomliszt1274 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g sütőpor5 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
50g tortabevonó273 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Összesen
3840
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
37.6g finomliszt137 kcal
-
16.1g margarin116 kcal
-
16.1g porcukor62 kcal
-
1.1g sütőpor1 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
5.4g tortabevonó29 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
10.7g sárgabaracklekvár30 kcal
Összesen
412
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
960
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 170 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3875.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 916 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1688 mg
-
Nátrium 929 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 532 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 159.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 1328 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 951 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
3840
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
412
kcal
Hozzávalók
-
35 dkg finomliszt
-
15 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
10 g sütőpor
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg tortabevonó
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, hogy a kezünk melegeminél kevesebb ideig érje a tésztát.
- Lisztezett gyúrótáblán vékonyra kinyújtjuk.
- Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Nagyon kevés idő kell a süléshez, 180 fokos sütőben világos színűre sütjük. Amikor az alja már világosbarnás árnyalatú, akkor a legfinomabb. (Erős lángon elveszíti a szép szabályos formáját!)
- Két-két darabot baracklekvárral összeragasztunk. (Rakjunk bele lekvárt bőven, mert ettől lesz finom puha!)
- A tetejét olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6843
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.
Ajánló
Ha valamilyen ünnep alkalmából sütjük, akár egy héttel korábban is megsüthetjük, (ha a családtól az ünnepnapig el tudjuk rejteni), mert sokáig eltartható, és egy hét után még finomabb, mint frissen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
Amikor még Jászapátin tanítottam, az egyik kedves kis tanítványom anyukájától kaptam ezt a receptet. Azóta is ez a kedvenc linzer receptem. Hetekig is eláll(na) ez a sütemény, ha nem csipegetnénk le olyan gyorsan az emeletes süteménytartóról. A képen látható sütemény dupla adag, és még annyi az eltérés az eredeti recepthez képest, hogy a tészta egyik felébe 2 ek kakaót is gyúrtam. Így a színe is és az íze is különlegesebb lett. A kakaós fele került felülre, ahogyan ez a képen is látszik.