Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Limoncellos joghurtkrém

Limoncellos joghurtkrém
Limoncellos joghurtkrém
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, finom, selymes krém. Ha gyerekek is esznek a desszertből, a likőr helyett ízesítsük kevés citromlével és citromhéjjal. A krémet tálalhatjuk kevés málnapürével is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percet hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a kétféle cukorral és a likőrrel.
  2. A zselatint kicsavarjuk, majd egy edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek. joghurtmasszát, majd a maradék masszához keverjük.
  3. A joghurtos masszát hidegre tesszük, amíg elkezd kocsonyásodni, közben átkavarjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  5. A krémet elosztjuk 4 pohárban, legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 774
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1949 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes joghurtkrém, citrusos desszertkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csipszi
Csipszi Thu, 2017-03-02 18:50

Szia! Segítséget kérek. A zselatint kinyomkodás után egy száraz lábosban teszed a kis lángra?

364
lapzselatin 4 db
joghurt 400 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 80 g
limoncello 4 ek
habtejszín 250 g