r
Nosalty Logó

Leves sült paradicsomból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Leves sült paradicsomból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5885.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    4702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1008 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Melegítsük elő a sütőt. Vágjuk a paradicsomot és a fél hagymát cikkekre. Ujjaink segítségével távolítsuk el a paradicsomok magos részét.
  2. Oszlassuk el a hagyma- és paradicsomcikkeketegy tepsi alján.Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjuk meg sóval, bőséges mennyiségű borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, és finomanforgassuk össze. A fokhagymagerezdeket tűzdeljük a paradicsomszeletekbe, így nem kapnak oda. Középső álláson addig sütjük, amíg a paradicsom össze nem esik, és fele méretűre csökken.
  3. Ekkor vegyük ki, zárjuk el a sütőt. Melegítsük meg a levest, öntsük hozzá a tepsi tartalmát (olaj, hagymák, paradicsom), és lassú tűzön 5-10 perc alatt rotyogtassuk össze. Merülőmixerrel pürésítsük a lábas tartalmát. Keverjük hozzá a tejszínt/tejfölt, ha még selymesebb textúrára vágyunk. Kóstoljuk, ízlés szerint utánízesítjük.
  4. Tálaláskor mozzarellával együtt pirított kenyeret kínálhatunk hozzá. Díszítsük friss apróra vágott bazsalikommal és oregánóval.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3821
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

A kikapart magos, lédús paradicsombelsőt bekanalazhatjuk vacsira egy szendvics mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Paradicsomdömping. Napérlelte, lédús, zamatos, tűzpiros golyóbisok. És mint azt kiáltják: főzz belőlünk mennyei levest! Szakítottam a menzai ízekkel, a sűrített paradicsomléből készülő levessel, betűtésztával. Most jöhet az új frizura! 8)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

5 magyar étterem a Michelin-kalauzból, amiről talán még nem hallottál

Hol van már az az korszak, amikor egy kezünkön meg tudtuk számolni a hazai Michelin-csillagos éttermeket! Jelenleg összesen 72 magyar éttermet ajánl a francia bázisú Michelin-kalauz, köztük a legtöbb a Michelin-tányér jelzést kapja a nemzetközi ítészektől. Ez még nem jelent Michelin-csillagot, de egy adott helyen ezeket az éttermeket is ajánlja a kalauz, kiemelkedő konyhai teljesítményük révén. 5 olyan hazai étterem következik vidéken és Budapesten, amelyekről kevesebbet hallani, pedig megérdemlik a figyelmet!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.