r
Nosalty Logó

Leves sült paradicsomból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Leves sült paradicsomból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5885.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    4702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1008 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Melegítsük elő a sütőt. Vágjuk a paradicsomot és a fél hagymát cikkekre. Ujjaink segítségével távolítsuk el a paradicsomok magos részét.
  2. Oszlassuk el a hagyma- és paradicsomcikkeketegy tepsi alján.Locsoljuk meg az olívaolajjal, szórjuk meg sóval, bőséges mennyiségű borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, és finomanforgassuk össze. A fokhagymagerezdeket tűzdeljük a paradicsomszeletekbe, így nem kapnak oda. Középső álláson addig sütjük, amíg a paradicsom össze nem esik, és fele méretűre csökken.
  3. Ekkor vegyük ki, zárjuk el a sütőt. Melegítsük meg a levest, öntsük hozzá a tepsi tartalmát (olaj, hagymák, paradicsom), és lassú tűzön 5-10 perc alatt rotyogtassuk össze. Merülőmixerrel pürésítsük a lábas tartalmát. Keverjük hozzá a tejszínt/tejfölt, ha még selymesebb textúrára vágyunk. Kóstoljuk, ízlés szerint utánízesítjük.
  4. Tálaláskor mozzarellával együtt pirított kenyeret kínálhatunk hozzá. Díszítsük friss apróra vágott bazsalikommal és oregánóval.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3819
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

A kikapart magos, lédús paradicsombelsőt bekanalazhatjuk vacsira egy szendvics mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Paradicsomdömping. Napérlelte, lédús, zamatos, tűzpiros golyóbisok. És mint azt kiáltják: főzz belőlünk mennyei levest! Szakítottam a menzai ízekkel, a sűrített paradicsomléből készülő levessel, betűtésztával. Most jöhet az új frizura! 8)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!