Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-sonkás kosárka

Spenótos-sonkás kosárka
Spenótos-sonkás kosárka
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Húsvét után kimaradó alapanyagokból gyorsan és egyszerűen készíthető el ez a kosárka, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból gyúrjunk tésztát, majd nyújtsuk ki kb. fél centis vastagságúra.
  2. A tésztából 12 db körlapot szaggatunk.
  3. Tegyük formába (lehet muffin forma is, a lényeg, hogy kosárkát formázzunk belőle), és süssük 170 fokon kb. 15-20 percig.
  4. Amíg hűl, készítsük el a tölteléket.

Töltelék

  1. A spenótot vágjuk csíkokra, és futtassuk meg a margarinon. Amikor már összefonnyadt a spenót, keverjük össze apróra vágott sonkával és főtt tojással.
  2. Az egészet keverjük össze a tormával (én tormahabot kevertem hozzá, amit üveges torma és felvert habtejszín keverékéből készítettem), és fűszerezzük sóval, borssal.
  3. Ezzel töltjük meg a kosárkákat. Leginkább paradicsom illik hozzá.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 833
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sós kosárka tormával és sonkával, spenótos-tojásos kosárka, tojásos-sonkás kosarak

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

505
finomliszt 20 dkg
margarin 10 dkg
1 csipet
tojás 1 db
spenót 15 dkg
margarin 1 ek
főtt tojás 2 db
majonézes torma 2 ek
sonka 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint