r
Nosalty Logó

Leopárdkalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szinti_iz
Leopárdkalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2819 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 283 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 705 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4812.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    2936 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 2819 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Dagasztógéppel összedolgozzuk a tésztát (a kakaó kivételével), majd megkelesztjük.
  2. 3 részre osztjuk a tésztát, 2 kisebbre és 1 nagyobbra. A két kisebbiket megszórjuk kakaóporral úgy, hogy az egyik cipó sötétebb legyen. (Ha tehetjük, a sötétebb cipó legyen a kettő közül a nagyobb, mert ebbe fogjuk belecsomagolni a középbarnát.) Ha visszarakjuk a dagasztógépbe külön-külön, sokkal szebben összedolgozza a tésztát a kakaóporral, valamint tegyünk bele egy evőkanál vajat és egy kevés tejet is, hogy ne változzon a tészta állaga.
  3. Mindegyik gombócot kilenc részre osztjuk, és rudakat sodrunk belőlük. Összesen 27 rúd lesz.
  4. A középbarna rudakat először becsomagoljuk a sötétbarna tésztába, majd a fehér tésztába.
  5. Sütőpapírral kibélelt, hosszúkás formába fektetjük a rudakat, majd 20 percig lefedve továbbkelesztjük, majd tojással megkenjük.
  6. Sütés: 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 699
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Leopárdkalács
szinti_iz 2 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!