Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-mogyorós kalács

Fahéjas-mogyorós kalács
Fahéjas-mogyorós kalács
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a finom kalács receptre egy régi gyűjteményemben akadtam rá. Valójában nem is tudom, hogy eddig miért nem próbáltam ki, hiszen innen való több jól bevált receptem is pl. Kakaós csiga, Túrós táska, Ízes bukta, Fánk, Lángos, Pizza és most már ez is.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagasztógépbe rakjuk a cukros tej nagy részét, a tojásokat, a reszelt citromhéjat, csipet sót, a lisztet, rászórjuk a szárított élesztőt, majd bedagasztjuk, a maradék tejet fokozatosan adjuk hozzá. (A dagasztáshoz kenyérsütőgépet használtam, természetesen kézzel is lehet.)
  2. Ezután letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, ha megkelt, kicsit átgyúrjuk, és újrakelesztjük. (Ha friss élesztővel dolgozunk, 1,5 dl cukros tejben felfuttatjuk, és úgy adjuk a többi hozzávalóhoz.)
  3. Közben a töltelékhez való anyagokat egybekeverjük.
  4. A kétszer kelt tésztánkat vajas felületen kinyújtjuk kb. 1 centiméter vastagságúra. Ezután rákenjük az olvasztott vajat, megszórjuk a töltelékkel, majd feltekerjük, végeit kicsit aláhajtjuk, mint a beiglit szokás.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 15 percig pihentetjük, mielőtt a sütőbe tennénk tojással lekenjük, hústűvel megszurkáljuk.
  6. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, ha nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk, rácsra téve kicsit hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 769
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós mazsolás kalács, fahéjas kalács, kalács fahéjas mogyorós töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

997
friss élesztő 4 dkg
tojás 2 db
cukor 8 dkg
finomliszt 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 kávéskanál
tej 2.5 dl
cukor 10 dkg
fahéj 1 ek
törökmogyoró 5 dkg
mazsola 6 dkg
vaj 8 dkg
tojás 1 db