Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsesaláta házi majonézzel

Lencsesaláta házi majonézzel
Lencsesaláta házi majonézzel
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ízletes, téli saláta, és a házi majonéz csak emel rajta!

hozzávalók / 4 adag

saláta

házi majonéz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző nap este beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük, sós, babérlevéllel ízesített vízben, ezután leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  2. Közben megfőzzük a virsliket, és ha kihűltek, karikára vágjuk az újhagymával együtt.
  3. Elkészítjük a majonézt, egy magasabb falú tálba tesszük a tojások sárgáját, porcukrot, mustárt, citromlét, csipet sót, borsot, elkeverjük. Ezután egy robotgép segítségével dolgozunk, szinte cseppenként hozzáadjuk az olajat úgy, hogy az edény szélén mindig egy kicsit beleengedünk, közben folyamatosan keverjük, míg felveszi az összes olajat.
  4. Ez eltarthat egy pár percig, de csak legyünk türelemmel, mert ha túl sok olajat öntünk egyszerre bele, nem tudja felvenni a tojás, és kicsapódik, vagyis tönkre megy!
  5. A kész majonézt elkeverjük a tejföllel, joghurttal, ízesítjük sóval, borssal, majd beleforgatjuk a kihűlt lencsét, virslit és a karikára vágott újhagymát is. Végül egy éjszakára érdemes hidegre tenni, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 116
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
461 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

virslisaláta, majonézes lencsesaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

879
lencse 23 dkg
virsli 20 dkg
újhagyma 4 közepes db
tejföl 1.5 dl
görög joghurt 1.5 dl
1 kk
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
mustár 1 ek
tojássárgája 2 db
porcukor 1 teáskanál
citromlé 2 tk
1 csipet
bors 1 csipet