r
Nosalty Logó

Mustáros - tojásos lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mustáros - tojásos lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 952 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2112 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 238 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1101 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8449 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3612 micro
Összesen 952 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    476 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsétpár órára hideg vízbe áztatjuk, ezáltalgyorsabban fog megfőni.
  2. Átöblítjük, ésalencsének megfelelő kétszeres mennyiségű sós, babérleveles vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. A tojásokat 4 percig forrásban lévő vízben főzzük, így még félig lágyak maradnak, majd pucolás után még melegen villával összetörjük.
  4. A tojásokhoz keverjük a mustárt, a borecetet, a cukrot, sót ésborsot, majd az egészet a lencsével összekutyuljuk.
  5. A répát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk, a póréhagymát vékonyan felkarikázzuk és ezeket is hozzákeverjük a lencséhez.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1308
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 139690
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Ajánló

Csülök, sült virsli vagy egyéb sült hús mellé, vagy akár csak önmagában.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hiedelem szerint, ha szilveszter és újév napján sok lencsét eszik az ember, az elkövetkezendő évben azt a pénztárcája se fogja bánni. Hát ezen igazán ne múljon, így nálunk a lencsével készült fogások elmaradhatatlanok akkortájt. Ezt a lencsesalátát Anyukám minden évben elkészíti az újévi csülök kíséreteként, de egyéb alkalomra is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?