r
Nosalty Logó

Gránátalmás lencsesaláta

Bodnár Évi
Gránátalmás lencsesaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

601
Kalória
29.3g
Fehérje
88.4g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
316.9g
Víz
31.3g
Koleszterin
15.1g
Élelmi rost
23.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    316.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2093 micro
  • β-crypt
    358 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 601 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    2116 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    265.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    950.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    879 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1543 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    6279 micro
  • β-crypt
    1073 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5359 micro
Összesen 1806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. Az előző este beáztatott lencsét puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük és egy keverőtálba öntjük. (Használhatunk konzerv lencsét is).
  2. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikákat, a spenótot és a felkockázott sajtot.
  3. Összekeverjük a narancs levét a mézzel, az olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal, majd ezt is a tálba öntjük.
  4. Az egészet jól átforgatjuk, majd megszórjuk a gránátalma magjával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Azonnal tálalhatjuk, de ha van időnk behűteni, úgy még inkább finom!

További receptek

Sokhagymás tojássaláta

A húsvét közeledtével mindannyian készülünk a családi összejövetelekre és a finomabbnál finomabb ételeket is izgatottan várjuk. Az ünnepi asztalra ezúttal egy különleges ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek