r
Nosalty Logó

Lencsés zöldségágyon sült hús

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Arthemis
Lencsés zöldségágyon sült hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2982 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1875 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4315 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 743 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4499.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2088 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    7501 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17259 micro
  • Lut-zea
    2408 micro
Összesen 2982 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    745 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst sózzuk, borsozzuk. Kakukkfűvel fűszerezzük, és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szálra vágott vöröshagymát, a konyakot, a paradicsompürét, és kevés vizet. Fedő alatt pároljuk.
  2. A zöldségeket feldaraboljuk, forró olajon pirítjuk. Közben hozzáadjuk a karikázott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól összepirítjuk.
  3. Az előzőleg beáztatott lencsét a zöldségekre tesszük, és felöntjük fehérborecettel, és a fehérborral. Fűszerezzük mustárral, kevés vizet adunk hozzá. Ha felforrt, meghintjük durvára vágott petrezselyemmel.
  4. A lencsés zöldséget tepsibe helyezzük, rátesszük a húst, ráöntjük a párolólevét. Alufólia alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7594
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

A tévében láttam ezt a receptet. Igazán finom és igen laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek