r
Nosalty Logó

Lencseleves 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Lencseleves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 427 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 2561 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 233 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 427 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10490.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    7735 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1238 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2561 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A csülköt 3 liter vízben feltesszük főni. Kb. 90 percig előfőzzük, időnként leszedjük a tetejéről a z öszegyűlt zsírt és habot.
  2. Ez idő alatt a kiválogatott megmosott lencsét beáztatjuk.
  3. 90 perc elteltével az előfőzött csülökhöz adjuk a lencsét, beletesszük a vöröshagymát egészben, a fokhagymát felszeletelve.
  4. Hozzáadjuk a pirosaranyat, sót, vegetát, babérlevelet és további 1 óráig főzzük.
  5. Amikor a csülök már leválik a csontjáról és a lencse is megpuhult, kivesszük a csülköt, eltávolítjuk a hagymát és babérlevelet.
  6. Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk, rászórjuk az őröltpaprikát és kb. 2 dl hideg vízzel felöntjük.
  7. Hozzáadjuk a leveshez a rántást, belekeverjük a tejfölt és az ecetet, felforraljuk.
  8. A csülköt lecsontozzuk, lebőrözzük, felkockázzuk és beletesszük a levesbe.
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 80157
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszterkor mindig szoktam lencselevest főzni, mivel a hagyomány szerint, ha ilyenkor lencsét, esetleg babot eszünk, az új évben sok pénzünk lesz. Ez a hagyomány nem, vagy csak ritkán és meglehetősen szerény mértékben jött be, de a lecseleves nagyon finom és enyhén savanykás íze igen jól esik az ilyenkor megviselt gyomornak.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?