r
Nosalty Logó

Sűrű lencseleves angol módra

Puffin
Sűrű lencseleves angol módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

267
Kalória
15.8g
Fehérje
51g
Szénhidrát
1.2g
Zsír
563.6g
Víz
-
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1601 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    563.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2635 micro
  • β-karotin
    6703 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 267 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2773.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    305.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    3381.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4035 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1671 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15808 micro
  • β-karotin
    40215 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1640 micro
Összesen 1601 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    401 micro
  • β-karotin
    1021 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 41 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre sütjük.
  2. Amíg a hagyma pirul, a répákat felkarikázzuk, a paprikát és a zellert apró kockákra vágjuk. Miután a hagyma megpirult, a zöldségeket fajtánként egymás után beleszórjuk a forró olajos hagymába. A fokhagymát fokhagyma nyomóval felaprítjuk, és beleszórjuk. Közben kevergetjük.
  3. Miután egy kicsit megpirultak a zöldségek, felöntjük 2,5 l vízzel, és a megmosott lencséket is beleszórjuk.
  4. Közepes lángon lefedve, forrástól számítva, kb. 30 perc alatt megpuhul minden összetevő.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Ha a szájízünknek megfelelően megpuhultak a zöldségek, és a sűrűség is jó - egyéntől függ-, azonnal tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 35 p

Itt Skóciában a leveseket főzelék sűrűségűre főzik. Teljesen hozzászoktam már ehhez a tényhez, és ez a leves vált az egyik kedvencemmé. Nagyon finom és egészséges, főleg télen esik jól belőle egy vagy két, esetleg három tányér...

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek