r
Nosalty Logó

Lencsekrémleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lencsekrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2162 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1888 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 539 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9267.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    7689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1357 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7552 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2343 micro
Összesen 2162 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
  2. A répát, a szalonnát, a szárzellert és a hagymátapróra vágjuk. A fűszereket cérnával összekötjük.
  3. Az olaj felét egy lábasban felhevítjük, és hozzáadjuk aszalonnát (egészben) , a hagymát és a zöldségeket. Kb. 10 percig pároljuk, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
  4. Beletesszük a lencsét és az összekötözött fűszereket. Még kb. 5 percig kevergetjük, míg a lencse el nem kezd a lábas aljához tapadni.
  5. Közben az alaplét felmelegítjük. A felét a lencsére öntjük, felforraljuk, majd alacsony lángon forraljuk kb. 45 percig. (Míg a lencse meg nem puhul). Ha megpuhult, kiveszünk belőle 4-5 evőkanálnyi lecsét .
  6. Kiszedjük belőle a fűszercsomót és a szalonnát.
  7. A levest botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a főzőlapra, beletesszük az egészben maradt lencsét és a maradék alaplével higítjuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
  8. Tálaláskor meglocsoljuk a maradékolívaolajjal. A levesbőlkivett szalonnából is szeletelhetünkbele egy keveset.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 28372
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igen intenzíven fűszeres levesre számítsunk. Giorgio Locatelli szakácskönyvében találtam ezt a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.