Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencsés csicseriborsó-leves

Vöröslencsés csicseriborsó-leves
Vöröslencsés csicseriborsó-leves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors, laktató, finom, fűszeres leves hideg napokra. Tálaljuk kevés görög joghurttal meglocsolva.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót hideg vízzel lemossuk, és hagyjuk szűrődni. A lencsét hideg vízzel átmossuk, hagyjuk szűrődni. A hagymát meghámozzuk, kettévágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük, durvára vágjuk. A szárakat félretesszük.
  2. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, hozzáadjuk a római köményt, paprikát és a szegfűszeget, kb. 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és kb. 1-2 percig dinszteljük, hozzáadjuk a korianderszárakat és a sűrített paradicsomot, és további 1 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a darabos paradicsommal és a levessel. Hozzáadjuk a lencsét, sóval ízesítjük. Felfőzzük, és kb. 10 percig hagyjuk főni.
  4. Hozzáadjuk a csicseriborsót, és további 10 percet főzzük, majd hozzákeverjük a korianderleveleket, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 478
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicserileves, vöröslencseleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

444
csicseriborsó konzerv 260 g
vöröslencse 100 g
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
római kömény 0.5 teáskanál
fűszerpaprika 1 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
sűrített paradicsom 1 ek
konzerv paradicsom 200 g
zöldség alaplé 400 ml
koriander 4 szál
0 ízlés szerint