r
Nosalty Logó

Gyrosos pizza ahogy Bessy készíti

Bessy
Gyrosos pizza ahogy Bessy készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

feltét

638
Kalória
32.1g
Fehérje
63.3g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
139g
Víz
98g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 3827 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 224 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11621 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    2088 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    6521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    833.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    966 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 3827 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Átszitáljuk a lisztet egy keverőtálba, hozzáadjuk a sót, majd a vizet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Megvárjuk, amíg az élesztő elkezd dolgozni, majd hozzáöntjük a liszthez.
  2. Robotgéppel elkezdjük összedolgozni. Amikor már úgy látjuk, hogy egybeállt, akkor a kezünkkel dolgozunk tovább, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor letakarjuk egy konyharuhával, és duplájára kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, gyorsan összevágjuk a húst, és belekeverjük a gyrosos olajba, majd a lila hagymát is felvágjuk, és azt is hozzáadjuk. Teflon serpenyőben készre pároljuk. Vizet nem rakunk alá, mert a hús enged annyi vizet, hogy megpárolódjon a hús
  4. Amikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, és az olajjal lekent tepsibe helyezzük.
  5. A tésztára rákenjük a tzatzikis öntetet, és rápakolom a gyrosos húst. Végül ráreszeljük a sajtot. 180 fokos sütőben (légkeveréses) 15-20 perc alatt készre sütjük (sütőfüggő).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

A család nagy kedvence a pizza, ezért úgy gondoltam, én is megpróbálok sütni. A tészta receptjét a férjemtől (pék a szakmája) kaptam, de mint minden alaprecepten, ezen is változtattam.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...