r
Nosalty Logó

Gyrosos pizza ahogy Bessy készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bessy
Gyrosos pizza ahogy Bessy készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 3827 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 224 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11621 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    2088 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    6521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    966 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 3827 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. Átszitáljuk a lisztet egy keverőtálba, hozzáadjuk a sót, majd a vizet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Megvárjuk, amíg az élesztő elkezd dolgozni, majd hozzáöntjük a liszthez.
  2. Robotgéppel elkezdjük összedolgozni. Amikor már úgy látjuk, hogy egybeállt, akkor a kezünkkel dolgozunk tovább, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor letakarjuk egy konyharuhával, és duplájára kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, gyorsan összevágjuk a húst, és belekeverjük a gyrosos olajba, majd a lila hagymát is felvágjuk, és azt is hozzáadjuk. Teflon serpenyőben készre pároljuk. Vizet nem rakunk alá, mert a hús enged annyi vizet, hogy megpárolódjon a hús
  4. Amikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, és az olajjal lekent tepsibe helyezzük.
  5. A tésztára rákenjük a tzatzikis öntetet, és rápakolom a gyrosos húst. Végül ráreszeljük a sajtot. 180 fokos sütőben (légkeveréses) 15-20 perc alatt készre sütjük (sütőfüggő).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2894
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család nagy kedvence a pizza, ezért úgy gondoltam, én is megpróbálok sütni. A tészta receptjét a férjemtől (pék a szakmája) kaptam, de mint minden alaprecepten, ezen is változtattam.

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...