r
Nosalty Logó

Csokoládés-krémsajtos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
balbi
Csokoládés-krémsajtos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 383 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 2302 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 276 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 383 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 2302 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A sütőt 200 fokon (6-os gázfokozat) előmelegítjük.
  2. A kekszet, a cukrot és az olvasztott margarint összemorzsoljuk, majd egy 20-22 cm átmérőjű csatos tortaformába öntjük. Egy kanállal vagy kézzel szépen belenyomkodjuk, hogy egyenletes, sima legyen a kekszes keverék felülete.
  3. Az előmelegített sütőben 5 percig elősütjük az alapot.

A krémhez

  1. Itt nem kell semmi problémázás: a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a lisztet és a felvert tojásokat egy keverőtálba öntjük, és akár kézi habverővel, akár géppel szép simára összedolgozzuk.
  2. A sütőből kivett, elősütött kekszalapra öntjük a masszát.
  3. A sütőt lejjebb vesszük 170 fokra (3-as gázfokozat), és betesszük sülni 45-60 percre. Akkor van kész, ha a széle szilárdabb, a közepe pedig kicsit még remegős.
  4. Ezután kikapcsoljuk/elzárjuk a sütőt, és bent hagyjuk a sütemény, hogy ott hűljön ki. Türelmetlenebbeknek 30 percig is elég otthagyni.
  5. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. 1-2 órára érdemes benn hagyni, már ha kibírjuk addig anélkül, hogy meg nem ennénk az egészet!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4743
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 16.

Ajánló

Mindig, mindenhol, minden körülmény között fogyasztható :) A tetejét esetleg porcukorral meg lehet hinteni, az édesszájúak pedig valamilyen finom lekvárt is ehetnek mellé, de magában is tökéletes desszert.

Receptkategóriák

Az egyik költséges szenvedélyem a cheesecake avagy sajttorta, ahogy jobban tetszik. Ha tehetem minden kávézóban, cukrászdában azt szoktam rendelni. Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy sütni kéne egy igazi sajttortát itthon, de sajnos a jó minőségű, megfelelő krémsajt méregdrága hozzá. Fordulat akkor következett be a történetbe, mikor megjelent a csokis sajtkrém, és nagypapám elkezdte kiló számra hordani nekem. Eleinte eszembe se jutott, hogy ez is bizony sajt, csak csokis. De aztán! Átfutottam pár receptet, és végül megalkottam a sajátomat.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

6 tipp a fából készült konyhai eszközök tisztításához

Az elszíneződött, foltos fa konyhai eszközök nem nyújtanak túl nagy esztétikai élményt. De ami még nagyobb baj, hogy a rajtuk található aprócska sérülésekben hajlamosak megtelepedni a különféle baktériumok is. De ne aggódj, mert Otthon Tippünkben megmutatjuk, miként tudod megoldani a problémát!

Nosalty

További cikkek