r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó császárszalonnával

Hobbychef
Tojásos lecsó császárszalonnával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

418
Kalória
21.4g
Fehérje
33.9g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
648.3g
Víz
376.6g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
18.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    648.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    2847 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1990 micro
Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2048 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    450 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    5693 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3980 micro
Összesen 840 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    675 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát, petrezselymet felaprítjuk, a paprikákat, újhagyma szárakat karikára vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a szalonnát kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnával együtt megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a paprikákat, végül a paradicsomot, újhagymaszárak egy részét, fűszerezzük.
  3. Amikor megfőtt, ráütjük a tojásokat, összekeverjük, elzárjuk a tűzhelyet, s lefedve hőtartással hagyjuk egy ideig párolódni, majd tálalunk.
  4. A tányérra merjük a lecsót, középre teszünk egy petrezselyemlevelet, majd az egészet megszórjuk aprított petrezselyemlevéllel és újhagymaszárral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Nyáron mindennap megtudnám enni a lecsót, persze variálva.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek