Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos lecsó császárszalonnával

Tojásos lecsó császárszalonnával
Tojásos lecsó császárszalonnával
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron mindennap megtudnám enni a lecsót, persze variálva.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, petrezselymet felaprítjuk, a paprikákat, újhagyma szárakat karikára vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a szalonnát kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnával együtt megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a paprikákat, végül a paradicsomot, újhagymaszárak egy részét, fűszerezzük.
  3. Amikor megfőtt, ráütjük a tojásokat, összekeverjük, elzárjuk a tűzhelyet, s lefedve hőtartással hagyjuk egy ideig párolódni, majd tálalunk.
  4. A tányérra merjük a lecsót, középre teszünk egy petrezselyemlevelet, majd az egészet megszórjuk aprított petrezselyemlevéllel és újhagymaszárral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 036
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, vacsora
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó, lecsó tojással, lecsó szalonnával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

424
vöröshagyma 3 db
újhagyma zöldje 4 db
lecsópaprika 40 dkg
hegyes erős paprika 1 db
chili 2 db
paradicsom 4 db
császárszalonna 5 dkg
tojás 4 db
petrezselyem 2 szál
olívaolaj 1 ek
csípős fűszerpaprika 2 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál