Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós nokedli Salamon Csilla konyhájából

Lecsós nokedli Salamon Csilla konyhájából
Lecsós nokedli Salamon Csilla konyhájából
80 perc / előkészület: 35 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas, laktató egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

A lecsóhoz

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nokedlihez összekeverjük a lisztet tojással, vízzel és a sóval.
  2. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni, amibe teszünk 1 ek sót.
  3. Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Beleszaggatjuk a tésztát. Amikor feljön a nokedli a víz felszínére, akkor szűrőkanállal kiszedjük.
  4. Lecsóhoz felszeleteljük a megpucolt hagymát olajjal kikent lábosban, és sütjük. Majd hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, fokhagymát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  5. Miután megsült, összekeverjük a nokedlival.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 958
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nokedlis lecsó, lecsó nokedlivel, paradicsomos paprikás nokedli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Negyedik2012
Negyedik2012 Thu, 2013-07-18 11:02

Lecsós nokedli?
vagy
Nokedlis lecsó?

Ez családunk örök vita-témája. Mivel mi úgy készítjük, így szeretjük: sok-sok-még több vöröshagyma alapra elkészítjük a lecsót, vékonyra szelt füstölt kolbásszal vagy füstölt tarjával. Minden alkalommal teszünk bele fokhagymát és nagyon PICI, késhegynyinél is kevesebb őrölt szerecsendiót! Ez a fűszer olyan különleges zamatot ad, de vigyázni kell vele, mert rendkívül markáns ízű!
No és igen. Ami a legfontosabb!
A lecsó, az IGAZI csakis zsírral a legjobb. De készítettem én már kókuszzsírral is, azzal is finom volt, de NEM az igazi...
No és a tunkolás?
Friss kenyérrel!
Külön a szokásos módon elkészítjük a nokedlit, arra viszont ráütünk pár tojást.
Vad dolog, de mi eszünk hozzá jól behűtött kovászos uborkát is!

Tálalásnál, mély tányérban, mert akkor a szaft is lakmározható! - A tányér egyik felében a tojásos nokedlit - a másik oldalra viszont a lecsót. Amelynek természetesen jó sűrű szaftja beleszivárog a tojásos nokedlink alá!

Felséges!!!!!!! - Bojana*

648
paradicsom 3 db
paprika 3 db
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 50 dkg
tojás 4 db
víz 3 dl
0 ízlés szerint