Nosalty Logó

Lecsós nokedli Salamon Csilla konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Lecsós nokedli Salamon Csilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 648 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 2589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 134 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 648 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2242.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2282 micro
Összesen 2589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Nokedlihez összekeverjük a lisztet tojással, vízzel és a sóval.
  2. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni, amibe teszünk 1 ek sót.
  3. Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Beleszaggatjuk a tésztát. Amikor feljön a nokedli a víz felszínére, akkor szűrőkanállal kiszedjük.
  4. Lecsóhoz felszeleteljük a megpucolt hagymát olajjal kikent lábosban, és sütjük. Majd hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, fokhagymát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  5. Miután megsült, összekeverjük a nokedlival.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 9943
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Salamon Csilla 1154 recept

Tartalmas, laktató egytálétel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Lecsós nokedli? vagy Nokedlis lecsó? Ez családunk örök vita-témája. Mivel mi úgy készítjük, így szeretjük: sok-sok-még több vöröshagyma alapra elkészítjük a lecsót, vékonyra szelt füstölt kolbásszal vagy füstölt tarjával. Minden alkalommal teszünk bele fokhagymát és nagyon PICI, késhegynyinél is kevesebb ?rölt szerecsendiót! Ez a f?szer olyan különleges zamatot ad, de vigyázni kell vele, mert rendkívül markáns íz?! No és igen. Ami a legfontosabb! A lecsó, az IGAZI csakis zsírral a legjobb. De készítettem én már kókuszzsírral is, azzal is finom volt, de NEM az igazi... No és a tunkolás? Friss kenyérrel! Külön a szokásos módon elkészítjük a nokedlit, arra viszont ráütünk pár tojást. Vad dolog, de mi eszünk hozzá jól beh?tött kovászos uborkát is! Tálalásnál, mély tányérban, mert akkor a szaft is lakmározható! - A tányér egyik felében a tojásos nokedlit - a másik oldalra viszont a lecsót. Amelynek természetesen jó s?r? szaftja beleszivárog a tojásos nokedlink alá! Felséges!!!!!!! - Bojana*

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek