Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó 10. - nokedlivel

Lecsó 10. - nokedlivel
Lecsó 10. - nokedlivel
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran elkészítem, mert mindenki nagyon szereti nálunk, és nincs évszakhoz kötve, mert fagyasztott zöldségekkel is elkészíthetjük. Szezonjában gyakrabban meg szoktam főzni. Nálunk leginkább tejföllel fogyasztják.

hozzávalók / 6 adag

A lecsóhoz

A nokedlihez

ajánlat

Rizzsel, felvert tojással is kitűnő.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kisütjük, zsírjából kivesszük, félre tesszük.
  2. A karikára vágott hagymát a szalonna zsírjában dinsztelni kezdjük a fokhagymával. (Nem szabad túlpirítani, mert a továbbiakban szétfőhet.)
  3. Rátesszük a darabolt paprikákat, pároljuk. Őrölt pirospaprikával megszórjuk.
  4. Kb. 1,5 dl vízzel felöntjük, és tovább főzzük. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.
  5. A félig megpuhult paprikához adjuk a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét és a cukrot.
  6. Amikor már majdnem kész, beletesszük a karikára vágott lecsókolbászt is. (Azért most, hogy nehogy szétfőjön.)
  7. A kevésbé gyakorlottak a nokedlit külön, félig megfőzve, a kolbásszal együtt tegyék a lecsóba, és úgy főzzék tovább. A gyakorlottak a lecsóba közvetlenül is szaggathatják, de folytonos kevergetés közben, mert kevés a leve, és könnyen összeragadhatnak. (Lehet egy kis vízzel felengedni, óvatosan, mert kicsi állás után besűrűsödik.)
  8. Pár perc fedő alatti pihentetés után tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 628
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szalonnás, kolbászos lecsó, nokedlis lecsó, lecsó, ahogy mi szeretjük

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tucsike
tucsike Sat, 2011-07-23 11:31

Ma megcsináltam a lecsót. Tettem még bele cukkinit is, és ugy a galuskát,/ nem nokedlit/ Nagyon finom lett, máskor is megfőzöm. További szép napot.

simonani
simonani / simonani Sat, 2011-07-23 15:17

Szia tucsike!

Öröm volt olvasni, hogy jó ötletet adtam, amit tovább javítottál!
Köszönöm, hogy visszajeleztél!
Tovább szép napot!
Ani.

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-12-17 20:45

Szia Anika!
Nagy kedvencünk a lecsó, így én is szoktam nokedlivel készíteni, mivel egyszerú és finom. Eddig fokhagymát nem tettem bele, de majd kipróbálom. Örülök, hogy végre itt vagy! Remélem minden rendben. Szép estét, Edit.

simonani
simonani / simonani Fri, 2010-12-17 21:30

Szia Editke!
Ezt a receptet kb. 1,5 hónapja tettem fel, és sumákba jelent meg.- gondolom restelték az idő csúszást.
Sajnos még nem igen tudok itt lenni teljes mértékben- karácsonyi sütögetés- két fele /lányoméknak is/
Felvételeket igyekszem készíteni, ha előtte el nem fog fogyni.-sok mindennel jártam már így-
A fokhagymát én minden pörkölt jellegű ételbe teszek- nem dominál benne, így szoktuk meg.
Szezonjában lecsót eszünk lecsóval- imádjuk.
Köszönöm, hogy észrevettél!
További szép estét Neked is!
Ani.

587
zöldpaprika 1 kg
paprika 1 közepes db
paradicsom 3 nagy db
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 140 g
fűszerpaprika 2 kk
cukor 1 csapott ek
füstölt szalonna 10 dkg
lecsókolbász 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
tojás 3 db
finomliszt 30 dkg
víz 1 dl