r
Nosalty Logó

Lecsó 10. - nokedlivel

NS
Lecsó 10. - nokedlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

587
Kalória
21.7g
Fehérje
60g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
400.2g
Víz
105g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 3526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    400.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    9027 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5702.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    3549 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    360 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2401.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    854 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    775 micro
  • β-karotin
    5566 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    54164 micro
  • Lut-zea
    4538 micro
Összesen 3526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1616 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A szalonnát kisütjük, zsírjából kivesszük, félre tesszük.
  2. A karikára vágott hagymát a szalonna zsírjában dinsztelni kezdjük a fokhagymával. (Nem szabad túlpirítani, mert a továbbiakban szétfőhet.)
  3. Rátesszük a darabolt paprikákat, pároljuk. Őrölt pirospaprikával megszórjuk.
  4. Kb. 1,5 dl vízzel felöntjük, és tovább főzzük. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.
  5. A félig megpuhult paprikához adjuk a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét és a cukrot.
  6. Amikor már majdnem kész, beletesszük a karikára vágott lecsókolbászt is. (Azért most, hogy nehogy szétfőjön.)
  7. A kevésbé gyakorlottak a nokedlit külön, félig megfőzve, a kolbásszal együtt tegyék a lecsóba, és úgy főzzék tovább. A gyakorlottak a lecsóba közvetlenül is szaggathatják, de folytonos kevergetés közben, mert kevés a leve, és könnyen összeragadhatnak. (Lehet egy kis vízzel felengedni, óvatosan, mert kicsi állás után besűrűsödik.)
  8. Pár perc fedő alatti pihentetés után tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Gyakran elkészítem, mert mindenki nagyon szereti nálunk, és nincs évszakhoz kötve, mert fagyasztott zöldségekkel is elkészíthetjük. Szezonjában gyakrabban meg szoktam főzni. Nálunk leginkább tejföllel fogyasztják.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...