r
Nosalty Logó

Lazacsteak caprese-vel, joghurtos kapros uborkasalátával

NS
Lazacsteak caprese-vel, joghurtos kapros uborkasalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

lazac

caprese

uborkasaláta

818
Kalória
63.5g
Fehérje
17g
Szénhidrát
55.5g
Zsír
532.6g
Víz
168.3g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lazac

caprese

uborkasaláta

Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lazac

caprese

uborkasaláta

Összesen 3269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lazac

caprese

uborkasaláta

Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    532.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    800 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    254 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9834.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    2591 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    3808 mg
  • Nátrium
    2617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    2130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    3200 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    489 micro
  • β-karotin
    4269 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4067 micro
Összesen 3269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    379 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

lazac

  1. A lazacot, hogyha mirelit, márpedig valószínűleg az, akkor ki kell olvasztani. Fagyosan jól besózzuk mindkét oldalát a halnak, és miután kiolvadt, 2 papírtörlő közé téve a húst, kinyomkodjuk a maradék vizet belőle. Így sütésnél nem áll fenn a veszélye, hogy szétesik.
  2. Amíg a hal olvad, elkészítjük a köreteket.
  3. Ha a hal kiolvadt, akkor egy jól felhevített serpenyőben elkezdjük sütni. Ha szükséges, és félünk, hogy leragadna, olívaolajat hevíthetünk alá. A hal pár perc alatt szépen megsül, ha a színét megfelelőnek találjuk, akkor megfordítjuk, és ekkor szórjuk rá a durvára tört színesbors-keveréket (aki szeretné, használhat steak fűszerkeveréket), és óvatosan meglocsoljuk friss citromlével.
  4. A halhúst érdemes közvetlen sütés után fogyasztani. Én a köreteket már rápakoltam a tányérra, amíg sült, és a serpenyőből egyenesen a tányéron landolt.

caprese

  1. A caprese elkészítése nagyon egyszerű: a friss bazsalikomra ráöntünk annyi extra szűz olívaolajat, hogy ellepje, és botmixerrel összedaráljuk. Ezzel a bazsalikomöntettel locsoljuk meg a karikára vágott paradicsomot és vizes mozzarellát. Fantáziánkra hagyatkozva, szép gusztusosan a tányérra pakoljuk őket.

uborkasaláta

  1. A kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, kaporral és fokhagymával beízesítjük, és hagyjuk állni. Ha levet eresztett, belekeverjük a natúr joghurtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 5 p

Itthon diéta van... Kicsit aggódtam, hogy mi lesz velem sertéspörkölt, mákos guba és palacsinta nélkül... Hát úgy néz ki, azért sikerül megoldani, ez egészen tűrhető így :))) Diétánk egyik lényege, hogy minden étkezésnél megjelenjen az uborka is, úgyhogy muszáj volt erre a tányérra is rácsempészni :)

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...