r
Nosalty Logó

Lazacsteak caprese-vel, joghurtos kapros uborkasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazacsteak caprese-vel, joghurtos kapros uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lazac

caprese

uborkasaláta

Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lazac

caprese

uborkasaláta

Összesen 3269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lazac

caprese

uborkasaláta

Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    800 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    254 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9834.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    2591 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    3808 mg
  • Nátrium
    2617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    3200 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    489 micro
  • β-karotin
    4269 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4067 micro
Összesen 3269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    379 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

lazac

caprese

uborkasaláta

Elkészítés

lazac

  1. A lazacot, hogyha mirelit, márpedig valószínűleg az, akkor ki kell olvasztani. Fagyosan jól besózzuk mindkét oldalát a halnak, és miután kiolvadt, 2 papírtörlő közé téve a húst, kinyomkodjuk a maradék vizet belőle. Így sütésnél nem áll fenn a veszélye, hogy szétesik.
  2. Amíg a hal olvad, elkészítjük a köreteket: A caprese elkészítése nagyon egyszerű: a friss bazsalikomra ráöntünk annyi extra szűz olívaolajat, hogy ellepje, és botmixerrel összedaráljuk. Ezzel a bazsalikomöntettel locsoljuk meg a karikára vágott paradicsomot és vizes mozzarellát. Fantáziánkra hagyatkozva, szép gusztusosan a tányérra pakoljuk őket.
  3. A kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, kaporral és fokhagymával beízesítjük, és hagyjuk állni. Ha levet eresztett, belekeverjük a natúr joghurtot.
  4. Ha a hal kiolvadt, akkor egy jól felhevített serpenyőben elkezdjük sütni. Ha szükséges, és félünk, hogy leragadna, olívaolajat hevíthetünk alá. A hal pár perc alatt szépen megsül, ha a színét megfelelőnek találjuk, akkor megfordítjuk, és ekkor szórjuk rá a durvára tört színesbors-keveréket (aki szeretné, használhat steak fűszerkeveréket), és óvatosan meglocsoljuk friss citromlével.
  5. A halhúst érdemes közvetlen sütés után fogyasztani. Én a köreteket már rápakoltam a tányérra, amíg sült, és a serpenyőből egyenesen a tányéron landolt.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 704
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itthon diéta van... Kicsit aggódtam, hogy mi lesz velem sertéspörkölt, mákos guba és palacsinta nélkül... Hát úgy néz ki, azért sikerül megoldani, ez egészen tűrhető így :))) Diétánk egyik lényege, hogy minden étkezésnél megjelenjen az uborka is, úgyhogy muszáj volt erre a tányérra is rácsempészni :)

Hozzávalók

lazac

caprese

uborkasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek