r
Nosalty Logó

Lazac céklaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lazac céklaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A körethez

Összesen 812 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A körethez

Összesen 1627 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A körethez

Összesen 73 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 812 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3914.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1348 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1627 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A körethez

Elkészítés

A lazachoz

  1. Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevetés egy fél csokor felaprított kaprot.
  2. Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk.
  3. A céklákat megpucoljuk és - mérettől függően - feldaraboljuk. (Félbe vagy negyedekbe.)
  4. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a céklákat, és egy kevés olívaolajat öntünk rá.
  5. 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük, majd ráfektetjük a lazac szeleteket.
  6. Rádobáljuk a vörösáfonyátés a narancshéjat, majd tovább sütjük még 10-15 percig.
  7. Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 27264
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Receptkategóriák

Évekkel ezelőtt találtam egy szuper receptet egy női magazinban. Azóta többször is elkészítettem már, ha valami ünnepi kajára volt szükségem. Persze nem feltétlenül ünnepi ez az kaja, csak az ára eléggé borsos, így vagy karácsonyi menüként, vagy egy-két személy részére szoktam megfőzni. Elsőre fura párosításnak tűnik, a lazac a maga víz-, és a cékla az enyhén „föld” ízével. Valamiért mégis fantasztikus párost alkotnak.

Hozzászólások

Marti48

Kedves Nora, nagyon tetszik ez a recept, köszi, hogy megosztottad. Eltettem, kiprobalasra var! Üdvözlettel, Marti

Marti48

Kedves Nora, nagyon tetszik ez a recept, köszi, hogy megosztottad. Eltettem, mert feltetlen kiprobalasra var! Üdvözlettel, Marti

Szöszi konyhája

Kedves Nóra! Ránéztem és tudom, szeretem!!! Lazac, cékla, narancs ...... csak imádni tudom! Még karácsony elött elkészítem, hogy biztos sikert arassak vele a szeretet ünnepén. Köszönöm

greek64

szia!nagyon tetszik a recept, de biztosan elkerülte a figyelmemet, hogy mi a páclé szerepe - ráöntöd a halra sütéskor? vagy miért pácoljuk a lazac b?rét? köszi:)

Törölt felhasználó

Kedves greek! Talán rosszul fogalmaztam, nem a b?rét, hanem a halhúst tesszük egy id?re a citromos pácba. Kicsit kifehéredik, és sokkal jobb íze lesz ett?l a páctól a halnak. :)

Sági Mihályné

Kedves Nora, Imádom a halat, a kaprot is szeretem,biztosan megsütöm! Köszönöm a receptet,Marika.

Törölt felhasználó

Kedves Nora, Elkészítettem a receptet, hihetetlenül finom és extravagáns étel. :) Köszi, hogy megosztottad. :) Üdv, Kicsisyl

Törölt felhasználó

Kedves kicsisyl! Nagyon örülök, hogy ízlett, nekem is nagy kedvencem. :)

Geroklemi

Kedves vendég volt nálunk pár napot, s akkor készítettem el. Nagy sikert aratott! Megjegyzésként hadd tegyem hozzá, hogy aki nem szereti a száraz husit, az készítsen hozzá kis kapros, vagy egyéb ízesítés? szószt. Köszi a receptet! Biztosan meg fogom csinálni máskor is! Boldog új esztend?t és sok jó receptet kívánok! Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Geroklemi! Nagyon örülök a sikerednek. :) Igen, ez egy olyan recept, amit ha egyszer elkészít az ember, beleszeret, majd újra és újra elkészíti...Köszönöm, hogy írtál! Neked is Nagyon Boldog Új esztend?t kívánok!

lipton9

Kedves Nora! Lazac filé van itthon. Szeletelve tegyem a pácba, majd kés?bb a süt?be? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves lipton9, Én körülbelül 4-5 cm-es darabokra vágtam, és így helyeztem a páclébe, majd kés?bb a süt?be.

Hozzávalók

A lazachoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?