r
Nosalty Logó

Langyos karalábésaláta pirított csirkemájjal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Langyos karalábésaláta pirított csirkemájjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

Pirított csirkemáj fokhagymásan

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

Pirított csirkemáj fokhagymásan

Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

Pirított csirkemáj fokhagymásan

Összesen 71 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6598 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1223 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6580 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1006 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

Pirított csirkemáj fokhagymásan

Elkészítés

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

  1. Megtisztítjuk a karalábét, leöblítjük, félbevágjuk, és 0.5 cm-es szeletekre vágjuk. Ételízesítős lében roppanósra pároljuk. Kiszedjük egy tányérra, lefedjük, hogy ne hűljön ki teljesen.
  2. A vinaigrette hozzávalóit egy kis tálkában jól összekeverjük, kóstolgatva ízesítjük, míg kellemes, édes-savanyú öntetet nem kapunk. Ezt egy evőkanállal egyenletesen elosztjuk a karalábén, és újból lefedjük.

Pirított csirkemáj fokhagymásan

  1. Megmossuk a szívétől megtisztított májat, leitatjuk. A fokhagymát felszeleteljük.
  2. A felforrósított kacsazsírban mindkét oldalát megpirítjuk (vigyázzunk, fröcsköl!), majd redukáljuk a hőmérsékletet, és időnként megforgatva készre sütjük. A sütés vége felé rászórjuk a fokhagymát és a majoránnát. Vágólapon felszeleteljük, ha már kicsit kihűlt.
  3. A karalábékat elrendezzük a tányérokon, körberakjuk a májszeletekkel és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 703
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Ajánló

Pirított zsemleszeletekkel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Langyos karalábésaláta pirított csirkemájjal
Marti48 317 recept

A karalábét eredetileg levesnek szántam, de gyönyörű csirkemájat kaptam a helybéli hentesnél, így született meg ez az előétel, és sikert aratott.

Hozzávalók

Karalábésaláta vinaigrette öntettel

Pirított csirkemáj fokhagymásan

Címlapról ajánljuk

További cikkek