r
Nosalty Logó

Lángospizza

Fonott Kalács
Lángospizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A szószhoz

1712
Kalória
58.8g
Fehérje
219.7g
Szénhidrát
63.6g
Zsír
400.3g
Víz
131.9g
Koleszterin
12.1g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 1712 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 6839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3451.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    2484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    400.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 1712 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    235.1 g

Zsír

  • Összesen
    254.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13807.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    421 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    9937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    878.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    1601.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1064 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3077 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4191 micro
Összesen 6839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    208 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A dagasztótálba öntjük a lisztet, a sót, az élesztőt, az olajat és a langyos vizet, majd jól összedolgozzuk. Meleg helyen fél óráig állni hagyjuk.
  3. Megmossuk a zöldségeket. Az újhagymát,a fokhagymát, a paradicsomot, és a kolbásztkarikákra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát felszeleteljük.
  4. A hagymákat és a húsokat kevés olajon kicsit megfuttatjuk.
  5. A tejfölt, a sajtot és a tojást jó alaposan összekeverjük egy tálban. Közepes sűrűségű legyen, hogy könnyedén megkenhessük vele a tésztát.
  6. Kikenjük a tepsit a margarinnal, beleöntjük, és egyenletesen eloszlatjuk benne a lángostésztát.
  7. Az olajban megfuttatott hagymákat és húsokat is rávisszük a tésztára.Rákenjük a szószt. A paradicsomszeleteket ízlésesen elhelyezzük a legtetején.
  8. Sütőben sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez természetesen csakis egy pasi agyából pattanhatott ki, az elején hihetetlenül, de reménykedve álltam hozzá, de a végén csak jó sült ki belőle.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek