Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűtős lángos

Hűtős lángos
Hűtős lángos
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család kedvence ez a lángos, mivel nem száraz és nagyon laktató. Még a másnap sütött tésztából is ugyanolyan, mint az előtte napon készített. A kihűlt lángos mikróban is ugyanolyan ízű. Azért hűtős, mivel amit nem sütünk meg aznap, másnapig a hűtőben letakarva tárolhatjuk. Kissé összegyúrva meg kell ez esetben újra keleszteni.

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A feltétnek

Sütőzsiradék

A tésztához
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Hengeresre formázzuk és 7 fele osztjuk.
  3. A szeleteket gombóccá gyúrjuk, és 20 percig kelesztjük.
  4. Ezután lángosra formázzuk, és forró étolajban megsütjük mindkét felét.
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 58 543
elküldve: 11
receptkönyvben: 332
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, élesztős lángos, tejfölös lángos

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kbaruta
kbaruta Sat, 2016-01-16 08:43

szia en is kiprobaltam tokeletes lett nagyon izlett koszonom a receptet

Sanjatod
Sanjatod Sun, 2014-04-27 17:38

Ez nagyon ziros!!! 5dl olaj? Kidobtam az egeszet, kosz a receptet :-(

Sanjatod
Sanjatod Sun, 2014-04-27 22:04

Kedves Olgi, nem ezel van baj ha nem mert 5dl olaj nagyon sok tesztaba. Nem irtal roszul receptben? mert szerintem ez a baj......

szcsandy
szcsandy Wed, 2014-02-19 19:29

Én tojást sosem rakok bele, szerintem anélkül is tökéletes! Összeállítás után mindjárt hűtőbe rakom és csak annyit sütök mindig amennyi kell. A legklasszabb lángos!

whatsoever
whatsoever / whatsoever Wed, 2014-02-19 19:22

Szia Olgi, kérlek, megmondanád, milyen élesztő? Porélesztő 1 tasak? Vagy abból 2 kell 1 kiló liszthez, nem? Vagy 1 kocka igazi, az 5 dkg azt hiszem. Köszönöm szépen!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Wed, 2013-01-09 21:41

Hogy ha nem sütöd meg egyszerre,akkor a maradék masszát tárolhatod másnapig.Sütés előtt újra kell keleszteni!De a storynal is leírtam...

nyanyus
nyanyus Sun, 2012-02-19 09:43

Ez nagyon finom, én is ismerem, csak a tejföl helyett én kefirt rakok bele.
Viszont én, miután összeállítottam, kiolajozott zacskóba teszem, és úgy be a hűtőbe. Reggel bekeverem és csak délután sütöm, vagy délután készítem és másnap sütöm. Másnap sokkal jobb, mivel jól összeérnek az ízek.

795
finomliszt 100 dkg
tejföl 150 g
tojás 1 db
friss élesztő 5 dkg
tej 5 dl
0 ízlés szerint
tejföl 150 g
fokhagyma 2 gerezd