r
Nosalty Logó

Lángosba burkolt sajt

Iluska
Lángosba burkolt sajt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

783
Kalória
23.5g
Fehérje
80.3g
Szénhidrát
39.5g
Zsír
53.5g
Víz
97g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3909 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 783 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    197.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6613.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    401.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    267.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 3909 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

  1. A lángostésztát alaposan kidagasztjuk a hozzávalókból.
  2. Lisztezzük az alját, a tetejét.
  3. Kb. 1 órát langyos helyen kelesszük.
  4. Majd lisztezett deszkán, kocka alakokat vágva beleteszünk kis sajtot. A széleit jól összenyomkodjuk.
  5. Mikor az olaj meleg, kisütjük a tésztát.
  6. Ne nagy lángon, mert nem sül át a lángos.
  7. Papír szalvétára / törlőre szedjük.
  8. Tejföllel vagy bármilyen más szósszal tálaljuk.Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 3 p

A lángos alapanyagát a nővéremtől tanultam, ő szakács. A sajt bele az én ötletem!!! Nagyon finom!! :-))

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek