r
Nosalty Logó

Tuti káposztás lángos

Gréti
Tuti káposztás lángos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A káposztához

A tésztához

331
Kalória
9.2g
Fehérje
55.6g
Szénhidrát
7.1g
Zsír
41.6g
Víz
-
Koleszterin
3g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A tésztához

Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A tésztához

Összesen 1982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A tésztához

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8513.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    7178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    333.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    249.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A káposztához

  1. Először a párolt káposztát készítjük el. Ehhez mandolinon lereszeljük a káposztát, besózhatjuk, hogy a levét kiengedje, de én nem szoktam, elpárolódik róla a serpenyőben is.
  2. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a sózott káposztát, néha megkeverve, alacsony fokozaton puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt, megborsozzuk, aztán kihűtjük.

A tésztához

  1. Langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni, majd egy nagy tálba, a lisztre öntjük. Pici sót adunk hozzá, aztán vagy kézzel, vagy géppel kidagasztjuk, a végén hozzádolgozzuk a kihűlt káposztát is.
  2. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és 40 percig melegben, de nem forróságban hagyjuk kelni.
  3. A pihentetett tésztát 6-8 egyenlő részre vágjuk, majd enyhén olajos kézzel gombócot formázunk az adagokból, amelyeket megolajozott tálcán 10 percig pihentetünk. Letakarni nem kell, mivel a tészta felülete olajos, nem szárad ki.
  4. Közben a sütéshez mély edényben olajat forrósítunk.
  5. A tésztagombócokat olajos kézzel kihúzkodjuk körbe, kb. 15 cm átmérőjűre, majd a bő, forró olajba engedjük, és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük.
  6. Sütés közben fakanállal nyomkodjuk az olaj alá a lángosokat, így lesz szép, hólyagos a felületük. Végül nagy csipesszel emeljük ki a forró olajból a kész darabokat, és rácson csepegtessük le, vagy vigyázva papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat a felületükről.
  7. Melegen tálaljuk, kenhetjük fokhagymával, sózhatjuk, tehetünk rá tejfölt, és reszelt sajtot, ki hogyan szereti. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p

A káposztás lángost két módszerrel is készthetjük: cukorral karamellizálhatjuk, és tölthetjük a káposztát a lángosba, ilyenkor a kinyújtott tészta felének közepére teszünk egy adagot, majd a másik felét ráhajtva jól lenyomkodjuk és újból nyújtjuk, így sütjük olajban a tésztát. Azonban, ha a tésztához keverjük a párolt káposztát, nem szárad ki, és 100% káposztás élvezetet nyújt, minden harapásnál.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...