r
Nosalty Logó

Tuti káposztás lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Tuti káposztás lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A tésztához

Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A tésztához

Összesen 1982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A tésztához

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8513.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    7178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A tésztához

Elkészítés

A káposztához

  1. Először a párolt káposztát készítjük el. Ehhez mandolinon lereszeljük a káposztát, besózhatjuk, hogy a levét kiengedje, de én nem szoktam, elpárolódik róla a serpenyőben is.
  2. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a sózott káposztát, néha megkeverve, alacsony fokozaton puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt, megborsozzuk, aztán kihűtjük.

A tésztához

  1. Langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni, majd egy nagy tálba, a lisztre öntjük. Pici sót adunk hozzá, aztán vagy kézzel, vagy géppel kidagasztjuk, a végén hozzádolgozzuk a kihűlt káposztát is.
  2. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és 40 percig melegben, de nem forróságban hagyjuk kelni.
  3. A pihentetett tésztát 6-8 egyenlő részre vágjuk, majd enyhén olajos kézzel gombócot formázunk az adagokból, amelyeket megolajozott tálcán 10 percig pihentetünk. Letakarni nem kell, mivel a tészta felülete olajos, nem szárad ki.
  4. Közben a sütéshez mély edényben olajat forrósítunk.
  5. A tésztagombócokat olajos kézzel kihúzkodjuk körbe, kb. 15 cm átmérőjűre, majd a bő, forró olajba engedjük, és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük.
  6. Sütés közben fakanállal nyomkodjuk az olaj alá a lángosokat, így lesz szép, hólyagos a felületük. Végül nagy csipesszel emeljük ki a forró olajból a kész darabokat, és rácson csepegtessük le, vagy vigyázva papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat a felületükről.
  7. Melegen tálaljuk, kenhetjük fokhagymával, sózhatjuk, tehetünk rá tejfölt, és reszelt sajtot, ki hogyan szereti. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5173
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A káposztás lángost két módszerrel is készthetjük: cukorral karamellizálhatjuk, és tölthetjük a káposztát a lángosba, ilyenkor a kinyújtott tészta felének közepére teszünk egy adagot, majd a másik felét ráhajtva jól lenyomkodjuk és újból nyújtjuk, így sütjük olajban a tésztát. Azonban, ha a tésztához keverjük a párolt káposztát, nem szárad ki, és 100% káposztás élvezetet nyújt, minden harapásnál.

Hozzávalók

A káposztához

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek