r
Nosalty Logó

Lángos szendvics

Buday Péter
Lángos szendvics
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Húspogácsa

Szendvics összerakásához

1017
Kalória
41.5g
Fehérje
65.3g
Szénhidrát
65.8g
Zsír
317g
Víz
151.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Húspogácsa

Szendvics összerakásához

Összesen 1017 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Húspogácsa

Szendvics összerakásához

Összesen 4068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Húspogácsa

Szendvics összerakásához

Összesen 145 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    317 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2105 micro
Összesen 1017 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    263.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6356.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    2131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    261.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4488 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8419 micro
Összesen 4068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lángos alapanyagokat összekeverjük, kidagasztjuk. Szobameleg helyen hagyjuk legalább 25 percet kelni. Kinyújtjuk, pogácsa nagyságúra szaggatjuk, forró bő zsiradékban kisütjük és hagyjuk lecsöpögni.
  2. A húspogácsa alapanyagait összegyúrjuk, kerek, egy ujjnyi vastag pogácsákat formázunk belőle, és serpenyőben közepes tűzön kevés zsiradékban megsütjük mindkét oldalát.
  3. A tejfölbe keverünk egy kevés zúzott fokhagymát. Ezzel megkenjük a lángost, és megszórjuk reszelt félzsíros sajttal. Ebbe tesszük a húspogácsát. Vékony karikára vágott lila hagymával, julienne-re vágott póréhagymával és pirított baconnal szórjuk meg. Majd a legvégén egy másik lángossal betakarjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Tombol a hamburger őrület. Óriási divat lett az elmúlt egy-két évben. A klasszikus alapokon kívül, már minden mással készítve is kapható. Az utcai étel legfőbb ismérve, hogy mindig étvágykeltően gusztusos, hogy ha meglátjuk, vágyjunk rá. Az sem baj, ha a készítése látványos. A mi legfontosabb „street food”-unk a lángos. Ezt összehozni egy magyar íz világgal rendelkező burgerhússal, szerintem jó gondolat. Ennek csak is jó vége lehet. Ezért készítettem Önöknek ezt az ételt.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek