r
Nosalty Logó

Krumplis lángos tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Krumplis lángos tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 762 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3047 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 222 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 762 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2257.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 3047 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Héjában főzzük a krumplit, melegen áttörjük.
  2. Langyos tejben futtatjuk az élesztőt egy kanál cukorral és egy kanál liszttel.
  3. A lisztből és krumpliból a tojással, az olvasztott zsírral, sóval, langyos tejjel tésztát dagasztunk.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Kinyújtjuk a tepsi méretére.
  6. Zsírozott tepsibe helyezzük, langyos zsírral vékonyan bekenjük.
  7. Forró sütőbe téve, közepes tűznél pirosra sütjük.
  8. Amíg a tészta sül, két evőkanálnyi zsírban 2 gerezd fokhagymát lassan megfonnyasztunk, a fokhagymát kivéve a zsírt hűlni hagyjuk, sót adunk hozzá.
  9. A sütőből kivéve a lángost a fokhagymával ízesített zsírral bekenjük.
  10. Langyosan fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 369
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 81287
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 01.

Ajánló

Tea mellé, borozgatáshoz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krumplis lángos tepsiben
Harmathy Ildikó 313 recept

A tepsiben (vagy kemencében) sült krumplis lángos igazi szegény étel. Kapolcson a nem túl rózsás időkben gyakran sütöttem a csütörtöki kártyapartihoz: olcsó és kiadós. Na, meg nagyon finom is! Régen a kenyérsütéskor a kenyértésztából lepényeket formáltak és a még meleg kemencében sütötték. A kenyérrel ellentétben ezt azonnal fogyasztották. Ha krumplis kenyér készült krumplis volt a lángos, ha krumpli nélkül, akkor a lepény is krumpli nélkül készült. Ez a ma annyira divatos langalló. Egyébként a pizza rokona: gazdagabb házaknál szalonnát vagy kolbászt dobtak rá, úgy sütötték. A piacon tejfölös-hagymás-szalonnás langallót sütünk, óriási sikerrel. Én az eredeti formációt kedvelem: feltét nélkül sütöm a lepényt, és a sütőből kivéve forrón kenem - mikor mivel: sós tejföllel; hagymás tejföllel; szalonnás tejföllel - ma fokhagymás zsírral.

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Húú,ez most rögtön kipróbálom! Annyira guszta,hogy már most csurog a nyálam:)

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Milyen állagú lesz a tészta? Kell bele mind az 5 dl tej? Most dagasztottam be 4 dl tejjel, de így is tettem hozzá még lisztet, mert nagyon folyós massza lett. Most sül, már várom. :)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen, nagyon finom lett!

Harmathy Ildikó

Mire ideértem már meg is válaszoltad saját kérdésed, Hanadeka! Igen, a tejjel bizony csínyján kell bánni a kelttésztánál, a liszt min?sége nagyon meghatározó! Örülök, hogy finom lett, üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a válaszodat!

Cafika

kedves Ildiko, zsir helyett hasznàlhatò olaj , vagy olvasztott vaj is?

Harmathy Ildikó

természetesen

Cafika

Ildiko, kòszònòm a vàlaszt, hamarosan elfogom kèsziteni glutènmentes vàltozatban. sajnos lisztèrzèkeny vagyok, de ez nem akadàlyoz, hogy ki ne pròbàljak ilyen finom, hagyomànyos receptet :)

Törölt felhasználó

Üdv Cafika! Olvastam hozzászólásod a "krumplis lángos tepsiben"-hez. Én is lisztérzékeny vagyok. Érdekl?dnék, hogy végül elkészítetted-e gluténmentes lisztb?l és hogy sikerült? Nekem valahogy az éleszt?vel készült tészták nem jönnek úgy fel ebb?l a lisztb?l, mint ahogy kellene. neked van valami spéci trükköd? :) Legyen szép napod! Üdv Mrea

Cafika

szia Mrea, bocsi, hogy csak most vàlaszolok. Ezt a làngos receptet mèg nem kèszìtettem el idòhiàny miatt. nekem az élesztòs receptek trùkkje az, hogy minden szobahòmérsékletù legyen, ez nagyon fontos. az élesztòs tésztàk elbìrnak picit tòbb folyadékot (vizet vagy tejet) és tòbb élesztòt is. fontos, hogy a kelesztés alatt ne nyiss ki ablakot, ajtòt (ne érje hideg levegò a tésztàt), és a sùtés alatt se nyisd ki a sùtòajtòt, csak ha màr kèszre sùlt a tészta, kenyér. a sùtòbe tehetsz egy pléhpohàrba vizet is (alulra). ha formàban sùtsz (pl.kenyeret), a sùtés utàn azonnal fordìtsd ki a formàbòl, ès szabadon hagyd kihùlni, ìgy a maradèk nedvessèg is elpàrolog belòle. amihelyst elkészìtem, jelentkezek. addigis jo sùtògetést neked is, ha esetleg idòkòzben elkészìtetted ezt a receptet, jelentkezz. ùdv. Cafika

Cafika

szia Ildikò, elkèszìtettem ezt a szuper receptet glutènmentesen, kevès vàltoztatàssal. isteni finom lett. ùdv,Cafika

Cafika

Ildikó, feltettem mint GM receptet, linkeltelek is, mint a recept eredeti szerzöjét. üdv. Évi

Törölt felhasználó

Szia Cafika! Kérlek írd meg nemek a kevés változtatást pontosan :-) Kis unokahúgomról a napokban derült ki lisztérzékenysége, szeretném hétvégén extra finomságokkal meglepni. Ha más "best of" recvepteket is tudnál küldeni, hálás lennék. Nem vagyok rutinos blogger, kérlek a zsuzsa@kacskovics.hu címre írd. Köszönöm a fáradozást! Üdv:Zsuzsa

Cafika

szia Zsuzsa, vàlaszoltam e-mailban ùdv. Cafika

Réka001

Én most próbáltam ki! Szuper recept!! piszkosul belaktunk!:) köszönjük a receptet Ildikó!

Törölt felhasználó

Most dagasztottam, de jó 3 dl tejnél többet nem vesz fel. Szerintem a fél liter tej nagyon sok. Kíváncsi leszek, hogy sikerül.

61bobe61

Tegnap elkészítettem gluténmentes változatban, nagyon finom lett! Köszi a receptet!

witch

Nem is tudom hanyadszor sutom ezt a finomsagot. Nagyon jo recept, koszonom! Reggelire is finom, ha marad belole. udv:witch

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.