r
Nosalty Logó

Lajcsi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lajcsi szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 746 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7473 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 289 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 746 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    332.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4624.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1353 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    1799 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1020.1 g
  • Cukor
    530 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2546 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2410 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1630 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 7473 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk. (Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle.
  2. A pucs pudingot és a vaníllia pudingot a fél-fél liter tejjel külön megfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, két részre osztjuk és a pudingokhoz keverjük. Megtöltjük a lapokat a kérmekkel.
  3. A tetejére tortabevonó csokit olvasztunk gőz felett, étolajjal elkeverjük, és megkenjük vele a tészta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 168
  • 7 napos nézettség: 1345
  • Össznézettség: 377552
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tésztájával elég nehéz bánni, de megéri a fáradtságot, mert nagyon finom sütemény.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Üdvözlöm! Kíváncsi volnék, h. ez a süti is igényel egy fél napos pihentetést fogyasztás el?tt, mint a mézes tészták többsége?

Törölt felhasználó

Üdvözlöm én is kedves davila. Igen egy pár óra elegend?,ha nem sütjük túl. Hamar sül kicsit nehéz vele bánni, de kell? lisztezéssel könnyebb lesz sok sikert szép napot kívánok Böbe

Lardee

Az egyik kedvenc sütim. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy kóstolja meg..

Törölt felhasználó

Megsütöttem a kislányom szülinapjára. Nagyon mutatós és finom süti, mindenkinek ízlett. Kicsit változtattam rajta, mert málnás pudinggal készítettem és mivel tényleg ragadós a tészta, jóval több mint 400g liszt került bele.:)

Törölt felhasználó

Szia mákocska1! Örülök, hogy sikerült és ízlett.Jó ötlet málnás puding, én is ki fogom próbálni! Én nem szoktam több lisztet tenni bele, mikor nyújtom b?ven, lisztezem. További sok sikert! Üdv Böbe

ze(n)derta

kedves Böbe! nálunk már megférfiasodott ez a süti - Lajosnak hívjuk ;-) ezzel együtt a lapokat rummal szoktam megkenni, hogy ezzel is er?sítsem ezt a tényt. egyébként a hétvégén sütöttem egy adaggal, s mondhatni pillanatokon belül elt?nt az utolsó morzsáig. több, mint finom! üdv, toma

Törölt felhasználó

a szódabikarbónát is bele kell tenni a g?z?léskor ? nem a liszttel együtt ? köszi a választ el?re is

Csiki Piroska

Könnyebb lesz bánni a tésztával, ha a g?z fölött lefedve hagyjuk a masszát, amíg nyújtjuk a másik lapot. A deszkát jól meg kell lisztezni hogy ne radjon.Igen a szódabikarbonát-ot is bele kell tenni a g?zöléskor.

Törölt felhasználó

Kedves zederta! Jó ötlet rummal locsolni a tésztát én is néha, teszek bele csak én a puncspudingba keverem. Nálunk is hamar elfogy pedig elég kiadós süti.Örülök hogy írtál. Üdv Böbe

Törölt felhasználó

Szia csikipi! Köszönöm hogy válaszoltál szilva17-nek, jó ötlet így tartani a tésztát, a végére eléggé megkeményedik így fogom legközelebb csinálni. Köszönöm üdv Böbe

Törölt felhasználó

Sziasztok! A hétvégére megsütöttem ezt a sütit.Nagyon finom lett!!Azt hiszem ezentúl gyakran fogom készíteni!!A tészta valóban ragadós volt egy kicsit,de egy kicsit ha hagyjuk h?lni,akkor sokkal könnyebb vele dolgozni.

anyamaci 22

Jaj,köszi ezt a mutatós és biztosan nagyon fincsi receptet,hétvégén megsütöm a lányom Mikulás bulijára.

Törölt felhasználó

Szia anyamaci! Nem fogod megbánni, ha megsütöd, biztos vagyok benne. Sok sikert a sütéshez!

Törölt felhasználó

Nagyon szeretem ezt a sütit,de egyszer?en nem sikerül elkészíteni...nagyon vékony lesz a tészta és egyszer?en ezek a f?zött krémek sosem sikerülnek.Mindig darabos lesz a krém...nagyon hagyom kih?lni a pudingot?Vagy mit csinálok rosszul?Ha esetleg valaki venné a fáradságot és pontról pontra leírná a f?z?s krémek elkészítésének rejtelmét,azt meghálálnám...:(Szomorú vagyok,mert nem ez az els? próbálkozás a lajcsi szelettel...és ez nem a recept hibája,hanem az enyém:(

ze(n)derta

kedves CrazyGirl! nem olyan egyszer? a f?zött krémeket készíteni. ráadásul általában a receptekben kevesebb tejet írnak, mint amennyi egy csomag pudingpor elkészítéséhez szükséges lenne. az én trükkjeim: - h?tés közben id?nként, kb. negyed óránként megkeverem - amikor leveszem a t?zr?l, kb. 5 dkg Rama-t keverek bele még melegen (természetesen a teljes mennyiségb?l ezt levonom) - de ami a legfontosabb: mindig legnagyobb fordulattal keverem össze a kétféle krémet, így biztosítva a tökéletes elegyet. de különben is! általában nem szépségversenyre készülnek a sütik ;-) BUÉK! üdv, toma

Törölt felhasználó

Szia! A f?zött krémben segitenék.Én az összes pudingport egy duntszos üvegben összerázom egy kevés tejjel,és mikor felforrt a tej,akkor buritom bele ezt a keveréket.Onnantól fogva folyamatosan keverem,megállás nélkül,mert hirtelen sürüsödik.Ha levettem a tüzröl,rakok bele margarint is.Remélem igy sikerül.Minden jót! Anita

Törölt felhasználó

Nem tudom azóta sikerül-e már a krémed? Az én gyakorlatom, hogy mindig ugyanannyi tejjel készítem a krémet, mintha pudingot f?znék, csak egyáltalán nem kavarom meg,amíg ki nem h?l teljesen. Igaz, így beb?rözik, de ha lapok közé töltöm simán belekavarom a b?rt is a géppel, senki észre nem veszi. Ha pedig csak a süti tetejére rakom a krémet, akkor vékonyan le húzom a b?rt a krémr?l és úgy dolgozok vele tovább. Próbáld ki ! Sok sikert!

Törölt felhasználó

zederta Köszönöm a válaszod....Megfogadom a tanácsod.Valóban nem készül szépségversenyre,de a szakács önérzetét sérti,ha csomós a krém..:)BUÉK!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek