r
Nosalty Logó

Lagzis barack

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lagzis barack
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1812 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 7243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 376 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1812 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    310.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7486.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1451 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    2747 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1001.4 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 7243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 376 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a cukrot, a zsírt, a tojássárgákat és 3 ek lisztet egy tálban elkeverjük, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A maradék lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval, majd a zsíros részhez adva 2 dl tejjel tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, hozzáadjuk a többi tejet is. Képlékeny, denem túl lágy tésztát kell kapnunk, amiből dió nagyságú golyókat formálunk.
  3. A golyókat sütőpapírral fedett vagy zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük, egymástól olyan távolságra, hogy ne tudjanak összesülni. Sütőben egészen világosbarnára sütjük őket. Akkor jó, ha a sütőpapírról megemelve a talpának van egy kis színe (kb. 15-18 perc).
  4. Még melegen, egy kiskanál segítségével óvatosan kikaparjuk a még puha tészta közepét. Az így kapott morzsát is felhasználjuk a töltelékhez.
  5. A töltelék elkészítéséhez az összes hozzávalót képlékeny masszává gyúrjuk. Az így kapott masszával összeragasztunk két fél barackot. A vérnarancsaromát egy kis tálkába borítjuk, és foltokban megkenjük vele a barackok felületét. Utána tojásfehérjével is megkenjük, és gyorsan kristálycukorba forgatjuk.
  6. A barack leveleként marcipánlevelet készítünk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 26672
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

Jellemzően lakodalmakban előforduló sütemény, de különleges alkalmakra, vendégváró sütiként is jó szolgálatot tesz, mert rendkívül mutatós. Ez a mennyiség 24 betöltött barackhoz elegendő.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lánybúcsú után eljött az esküvő ideje is! A kedves ismerősöm lagzijára készülődvén rögtön ez a süti jutott először eszembe! Ez volt az, amit kislánykoromban mindig csodáltam: hogyan készülhet el?! Háááát, elröpült az idő felettem is, és megtudtam, hogyan kell "odavarázsolni" az asztalra a sütis barackokat! 

Hozzászólások (5)

Karulino

Elkészítettem, de valamiért nekem száraz lett, és nem is hasonlított a gyerekkori emlékeimhez. :(

Törölt felhasználó

Sajnálom, hogy csalódást okozott. Esetleg tudsz abban segíteni, hogy a szárazságot hogyan értelmezzem? Maga a tészta lett száraz, vagy az egész barack? Az íz tekintetében pedig annyit f?znék hozzá, hogy ennek a sütinek is lehet több variációja, mint sok-sok más desszertnek. Ha gondolod, megpróbálom megfejteni, mi lehetett a kudarc oka. Kellemes ünnepeket kívánok! Anita

Karulino

No, nem bántásnak szántam, ne haragudj, de valamiért nem hozta vissza a gyerekkori ízt. Igen, a tészta nagyon száraz lett, alig lehetett épségben kikaparni a bnelsejét, némelyik el is tört. Gondoltam néhány nap alatt majd puhul, ha másnem a töltelékt?l, de sajna nem. Aztán van olyan süti, amit,ha más készít Isteni, de az ember lánya mégsem tudja megalkotni ugyanaz alapján a recept alapján. :(

Törölt felhasználó

Nem bántottál meg semmiképpen, én meg csak segíteni szerettem volna, hogy mi lehetett a gond. Tudom, hogy el?fordul, hogy nem sikerül valakinek ugyanazon recept alapján az adott étel. Az tény, hogy amikor kisülnek a barackok, még melegen kell kikaparni a belsejüket, ha kih?lnek, akkor nagyon könnyen törnek. Id?vel puhulniuk kellene, akkor talán túlsütötted, de ez csak tipp.

Karulino

ok, köszönöm. Kellemes ünnepeket

Kajo13

Nekem sem sikerült. Kikaparás után, szinte azonnal k?vé száradt az egész tészta. Pedig nem sütöttem túl, szép világos barnák lettek, és az aljának alig volt színe. :-(

Törölt felhasználó

Ez bizony kemény lesz a kih?lés után, a recept leírásban is benne van. Ezért is kell még langyosan kikaparni a belsejét, mert akkor még puhább. Ha megtöltjük, utána viszont puhulnia kell. És a végeredmény milyen lett?

Chrissy

Szia, els?re nekem túl nagyok lettek és hát igen,sajnos könnyen törik,nagyon vigyázni kell,de aztán ráéreztem és sikerült pár igazán szép db,1-2 napot viszont érdemes állni hagyni,akkor puhult és összeértek az ízek,nagy sikerem volt vele. :) ui:könny? túl sütni,de ha kell? id?ben kivettem,azok a darabok sokkal jobban egybe maradtak kaparás alatt is :) Köszönöm a receptet,kedvencek között van :)

Chrissy

üdv, ismét készítettem, ismét a recepted alapján. Nagyon jó, köszönöm ,hogy fel töltötted! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek