Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Havas fenyő

Havas fenyő
Havas fenyő
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a havas fenyők elmaradhatatlanok Karácsonykor, ugyanúgy, mint a mézeskalács. 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Bevonat

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kókuszt :)

Gyorsan elkészíthető sütike, csak a máz vesz egy kis időt igénybe, és annak megszáradása.

Mi mindig karácsonykor készítjük, de ha kör vagy linzer formával szaggatjuk, bármikor megállja a helyét. Az enyhén savanykás máz a tetején még nyáron is jóleshet. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot és a kókuszreszeléket.
  2. A margarint öreglyukú reszelőn reszeljük bele, majd morzsoljuk el alaposan.
  3. Üssük hozzá a tojásokat, és gyúrjuk össze a tésztát.
  4. Vágjuk négy felé a tésztát, és így adagonként nyújtsuk ki 0,5-1 cm vastagra. A többit addig pihentessük hűtőben. A kinyújtott tésztát szaggassuk fenyőfa formára, de szaggathatunk bármilyen formát, ízlésünk szerint.
  5. A fenyőket kis lángon süssük kb. 10-15 percig. Ügyeljünk, hogy ne piruljanak meg! Maradjanak szép világosak, különben kiszárad és kemény lesz. Ahogy bemelegszik a sütő, egyre gyorsabban sülnek.

Bevonat

  1. A citromot keverjük ki porcukorral, a porcukrot addig adagolva, amíg már nem túl folyós a máz. Kevergessük néhány percig, hogy a cukor elolvadjon a citromlében. Ha szeretnénk, tehetünk hozzá néhány csepp ételfestéket.
  2. Ha már kihűltek a formák, egy kiskanál segítségével kenjük meg őket a mázzal, és nyomjuk bele a mélytányérba kiöntött kókuszreszelékbe.
  3. Az így elkészült sütiket tegyük sorba egy nyújtódeszkára, és északára hagyjuk állni a konyhában. Másnapra megszárad a máz, és dobozokba pakolhatjuk. A dobozban a napok elteltével kezd jobban megpuhulni (így nem nagy gond, ha néhány adag a kelleténél jobban megsült :)
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszi

Mióta szakács: 2012.06.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos fenyők, citrommázas fenyők, karácsonyi fenyő formájú aprósütik, karácsonyi kókuszos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1833
finomliszt 60 dkg
kókuszreszelék 40 dkg
porcukor 40 dkg
margarin 40 dkg
tojás 4 db
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
porcukor 5 ek
kókuszreszelék 20 dkg
ételfesték 2 csepp