r
Nosalty Logó

Ribizlivel töltött habkarika

Lizinka_
Ribizlivel töltött habkarika
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

978
Kalória
12.1g
Fehérje
166.2g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
99.6g
Víz
216.7g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
116.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Összesen 978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Összesen 2935 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    498.5 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    298.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 2935 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

linzerhez

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukorral elkevert szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és a tojást. Elkezdjük összegyúrni a tésztát. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele egy kevéske tejfölt.
  2. A tésztát cipó alakúra formázzuk, és lisztezett deszkán letakarva pihentetjük legalább fél órát.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki. A maradék tésztacakkokat ismét gyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk.
  4. A kis linzerkarikákat előmelegített sütőben nagyon világosra megsütjük. A kihűlt linzereket visszarakosgatjuk a hideg tepsib, és félrerakjuk.

habcsókhoz

  1. Egy üstbe tesszük a tojásfehérjéket, beleszórjuk a porcukrot, és vízgőz felett elkezdjük habbá verni. Csak addig tartjuk a vízgőz felett, amíg picit forró nem lesz a hab. (ujjpróba)
  2. Ezután levesszük az üstöt, és a forró félkész tojáshabot kézi robotgép legmagasabb fokozatával stabil, kemény habbá verjük, miközben szórjuk bele az étkezési keményítőt. (kb. 10 perc)
  3. A habot csillagcsövű habzsákba kanalazzuk, és a sütőlemezen várakozó linzerekre nyomjuk kör alakban. A sütőlemezt langyos sütőbe toljuk, és megszárítjuk a habkarikákat. (kb. 2 óra)

lekvárhoz

  1. A ribizlit leszemezzük, és villával megtörjük. Hozzáadjuk a pici cukrot, és gyenge tűzön addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A kihűlt lekvárral megtöltjük a habkarikák közepét. Ezután már tálalhatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 130 p
  • Sütés hőfoka: 50 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Gyerekkoromban sokat nyaraltunk Balatonfenyvesen. A nyaralónk melletti cukrászdában lehetett kapni ezt a finomságot. A fagyi mellé mindig ezt a sütit vettem, azóta is emlékeztem az ízére! A napokban kedves vendégeket vártunk, és úgy gondoltam, ezt készítem el. Ötvöztem receptjeimet. Nagyon finomra sikerült. A különbség csak annyi, hogy a cukrászdai habkarika sokkal nagyobb volt.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...