r
Nosalty Logó

Ribizlivel töltött habkarika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Ribizlivel töltött habkarika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
50 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Összesen 978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Összesen 2935 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.5 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 2935 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Elkészítés

linzerhez

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukorral elkevert szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és a tojást. Elkezdjük összegyúrni a tésztát. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele egy kevéske tejfölt.
  2. A tésztát cipó alakúra formázzuk, és lisztezett deszkán letakarva pihentetjük legalább fél órát.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki. A maradék tésztacakkokat ismét gyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk.
  4. A kis linzerkarikákat előmelegített sütőben nagyon világosra megsütjük. A kihűlt linzereket visszarakosgatjuk a hideg tepsib, és félrerakjuk.

habcsókhoz

  1. Egy üstbe tesszük a tojásfehérjéket, beleszórjuk a porcukrot, és vízgőz felett elkezdjük habbá verni. Csak addig tartjuk a vízgőz felett, amíg picit forró nem lesz a hab. (ujjpróba)
  2. Ezután levesszük az üstöt, és a forró félkész tojáshabot kézi robotgép legmagasabb fokozatával stabil, kemény habbá verjük, miközben szórjuk bele az étkezési keményítőt. (kb. 10 perc)
  3. A habot csillagcsövű habzsákba kanalazzuk, és a sütőlemezen várakozó linzerekre nyomjuk kör alakban. A sütőlemezt langyos sütőbe toljuk, és megszárítjuk a habkarikákat. (kb. 2 óra)

lekvárhoz

  1. A ribizlit leszemezzük, és villával megtörjük. Hozzáadjuk a pici cukrot, és gyenge tűzön addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A kihűlt lekvárral megtöltjük a habkarikák közepét. Ezután már tálalhatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 50 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2140
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 07.

Ajánló

A ribizlihez adott kevés cukor ellensúlyozza a linzer és a habcsók édes ízét. Lehet készíteni még bármilyen más pikáns ízű lekvárral is, de akkor sokkal édesebb lesz a végeredmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlivel töltött habkarika
Lizinka_ 591 recept

Gyerekkoromban sokat nyaraltunk Balatonfenyvesen. A nyaralónk melletti cukrászdában lehetett kapni ezt a finomságot. A fagyi mellé mindig ezt a sütit vettem, azóta is emlékeztem az ízére! A napokban kedves vendégeket vártunk, és úgy gondoltam, ezt készítem el. Ötvöztem receptjeimet. Nagyon finomra sikerült. A különbség csak annyi, hogy a cukrászdai habkarika sokkal nagyobb volt.

Hozzávalók

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek