Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lacipecsenye tepsiben sült burgonyával és uborkasalátával

Lacipecsenye tepsiben sült burgonyával és uborkasalátával
Lacipecsenye tepsiben sült burgonyával és uborkasalátával
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

-

hozzávalók / 6 adag

Lacipecsenye

Uborkasaláta

Szólj hozzá!

elkészítés

Lacipecsenye

  1. Készítünk egy pácot. Reszelt, friss gyömbér, reszelt fokhagyma, só, frissen őrölt bors és kevés pirospaprika, amelyeket napraforgó olajjal összekeverjük, míg krémsűrűségű nem lesz.
  2. A sertésdagadót kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk és bekenjük a páccal. Hagyjuk állni legalább egy órát.
  3. Egy serpenyőben megpirítjuk, majd átszedjük egy tepsibe. Cikkekre vágott vöröshagymát, fokhagyma gerezdet szórunk a húsdarabok közé, és öntünk alá egy kevés száraz vörösbort.
  4. Lefedjük, 180 C fokos előmelegített sütőben 1 órát sütjük, utána levesszük róla a fedőt, hozzáadjuk a cikkekre vágott újburgonyát, majd a burgonyával kb. 20 percig készre sütjük.

Uborkasaláta

  1. Legyaluljuk az uborkát, hozzáadjuk a kaprot, a karikára vágott újhagyma szárat, sózzuk, borsozzuk, citrommal megcsepegtetjük, majd kevés olajjal meglocsoljuk.
  2. Ezt követően alaposan összekeverjük, majd az elkészült lacipecsenyénk mellé tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 281
elküldve: 5
receptkönyvben: 206
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Buday Péter

Mióta szakács: 2015.09.02.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás hús, pecsenye

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Fri, 2016-01-29 17:55

Az uborkasaláta leírásából kimaradt a fokhagyma,az nagyon fontos adalék,de a hozzávalóknál ott volt.Finom lehet a pecsenye,én még csak tarjából készítettem,de ezt is kipróbálom.
Márti

1288
sertésdagadó 1.2 kg
gyömbér 2 dkg
bors 1 dkg
fokhagyma 9 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
1 dkg
fűszerpaprika 1 dkg
száraz vörösbor 2 dl
vöröshagyma 15 dkg
újkrumpli 1 kg
kígyóuborka 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
kapor 2 csokor
újhagyma zöldje 3 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 2 citromból nyert