Különleges őszi vegyes lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1123
kcal
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
4493
kcal
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.5 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 318.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 777 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 4159 micro
-
β-crypt 845 micro
-
Likopin 11900 micro
-
Lut-zea 3588 micro
Összesen
1123
kcal
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2638.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 1337 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 554 mg
-
Foszfor 644 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1137.9 g
-
Cukor 791 mg
-
Élelmi rost 190 mg
VÍZ
-
Összesen 1273.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1586 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 3106 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 222 micro
-
β-karotin 16637 micro
-
β-crypt 3381 micro
-
Likopin 47600 micro
-
Lut-zea 14353 micro
Összesen
4493
kcal
- 1% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 1670 micro
-
Lut-zea 504 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tetszés szerint összeállított arányú gyümölcsöket alaposan megmossuk, a birsalmát kimagozzuk, a bogyókat nagyjából lecsumázzuk.
- Nagy lábosba tesszük őket, ebben főzzük, míg a csipkebogyó meg nem puhul a szétfőtt szőlő levében (ha túl sűrű tegyünk rá egy kevés vizet).
- Ekkor botmixerrel összedaráljuk az egészet (valami csoda folytán nem darálta szét a kökénymagot:).
- Először nagyobb lyukú, majd finomabb szűrőn átküldjük az egészet.
- Visszatesszük a tűzre és cukorral felforraljuk, üvegekbe töltjük.
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19903
- Feltöltés dátuma: 2011. január 04.
Ajánló
Igazi őszi vitaminbomba. Vigyázni kell a lekvárral, ne fogjátok meg kézzel átszűrés előtt, mert a csipkebogyó miatt nagyon szúr! Az átpréselés sokáig tart, de megéri! :)
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A szüleim úgy gondolták hogy a vadon termő képtelen mennyiségű bogyót lekvárrá alakítják. A receptben írt mennyiségeket nem kell betartani, csak irányadóak!