Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos szederlekvár

Narancsos szederlekvár
Narancsos szederlekvár
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A különleges ízvilágot kedvelőknek ajánlom! A Nők Lapja Konyha 2010. július-augusztusi számában található a recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, lecsepegtetett szedret egy nagy edénybe tesszük, hozzáadjuk a zselésítőt és a cukrot.
  2. Állandóan kevergetve közepes lángol felforraljuk.
  3. Belekeverjük a narancs héját és a szegfűszeget, és még néhány percig főzzük.
  4. Előkészített üvegekbe töltjük, majd alaposan rácsavarjuk a tetejét, és 5 percig felfordítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 732
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kataa

Mióta szakács: 2010.06.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szederlekvár narancshéjjal, feketeszeder lekvár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Sun, 2012-08-05 16:02

Kataa!

Elspájzolva a szederleki :-)
Ugyan zselésítő nélkül készítettem, de véleményem szerint az állaga így is tökéletes lesz.
Köszönöm!

606
szeder 1 kg
cukor 50 dkg
dzsemfix 2.5 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
szegfűszeg 1 kávéskanál