Csipkebogyó lekvár 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
200g csipkebogyó324 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
788
kcal
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g csipkebogyó1620 kcal
-
600g cukor2322 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
3942
kcal
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
62.5g csipkebogyó101 kcal
-
37.5g cukor145 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
246
kcal
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.4 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 117.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 434 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 852 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 4700 micro
-
β-crypt 966 micro
-
Likopin 13600 micro
-
Lut-zea 4002 micro
Összesen
788
kcal
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3070.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 1696 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 690 mg
-
Foszfor 610 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 982.1 g
-
Cukor 625 mg
-
Élelmi rost 241 mg
VÍZ
-
Összesen 586.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 4260 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 259 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 310 micro
-
β-karotin 23500 micro
-
β-crypt 4830 micro
-
Likopin 68000 micro
-
Lut-zea 20010 micro
Összesen
3942
kcal
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1469 micro
-
β-crypt 302 micro
-
Likopin 4250 micro
-
Lut-zea 1251 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csipkebogyót alaposan megmossuk. Mindkét végéről levágjuk a szárát és a száraz virágmaradványt.
- Annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi. Ha megpuhult, apró lyukú szűrőn 8-10 szemenként az evőkanál hátoldalával átpaszírozzuk.
- Az így kapott gyümölcsvelőt lemérjük, és kg-ként kb. 60 dkg kristálycukorral elkeverjük. Feltesszük főni, és állandó kevergetés mellett 1/2 órát főzzük.
- Amikor levesszük a tűzről, késhegynyi szalicilt keverünk el benne.
- Kiforrázott kisméretű üvegekbe töltjük. Az üveg tetejét csak azután tesszük rá, ha a lekvárunk már kihűlt.
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15068
- Feltöltés dátuma: 2011. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Csak erős idegzetűek fogjanak hozzá, mert nagyon macerás, de rendkívül finom és különleges csemege! Én általában október legvégén vagy november elején szoktam elindulni beszerző körútra. Lehetőleg ne forgalmas út mellett szedjünk, hanem a kevésbé szennyezett, erdős részeken. A képen látható mennyiség kb. 6 kg csipkebogyóból készült. Ajándéknak sem kutya!:)