r
Nosalty Logó

Őszibaracklekvár helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
helena26
Őszibaracklekvár helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 769 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1537 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 769 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    644 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 1537 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őszibarackot megmossuk és meghámozzuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a citromlevet.
  2. Lábasban feltesszük párolni, kicsit kihűtve turmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot,a cukor mennyisége a gyümölcs édességétől függ,ha édesebb,akkor kevesebbet tegyünk bele,majd újra főzni kezdjük, hogy megfelelő állagú legyen.
  3. Forrón sterilizált pohárba öntjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5042
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Receptkategóriák

Őszibaracklekvár helena konyhájából
helena26 458 recept

Annyira meleg van, hogy a gyümölcsöt nem győzzük enni és túlérik az asztalunkon. Sajnálom, hogy tönkremenjen, ezért szinte darabonként tisztítom és összegyűjtve egy pohárra befőzöm lekvárnak. Ugyanígy tettem el szilvalekvárt is. A gyümölcsöt, ahogy megtisztítjuk azonnal becukrozhatjuk, turmixolhatjuk cukorral is.

Hozzászólások

Boszi

Szia Helena! Most látom, hogy Te már 40x elkészítetted ezt a lekvárt. Biztosan van b?ven tapasztalatod is, hogy nem romlanak meg a tartósítószer nélküli lekvárjaid, dzsemjeid. Én még nem mertem dzsemfix nélkül eltenni a lekvárt, igaz én az idén tettem el az els?t. Kérlek tájékoztassál arról, hogy van-e valami különleges praktikája a módszerednek? Köszönöm. Üdv. Marcsi-Boszi

helena26

A lekvárokat én mindíg tartósítószer nélkül rakom el,csak száraz dunsztba teszem,évekig eláll. Kisebb és nagyobb üvegekbe, is rakom, és felkezdés után h?t?ben tárolom,de hamarosan elhasználni,mert így nem áll el sokáig.

Boszi

Szia! Köszönöm a választ. Azóta már másodszor bátorkodtam fix nélkül eltenni lekvárt. Nagyon izgatott vagyok, hogy nem lesz-e baja. Bízom a tapasztalatodban. Most is csücsül 2 nagyobb és 2 kisebb üveg almalekvár a h?t?táskában! Üdv. Marcsi-Boszi

helena26

Csak akkor rakom a h?t?be,ha felkezdtem és nem fogy el . Különben forrón üvegbe,szárazdunsztba és amikor kihül kamrába teszem..Nem kell h?t?táskába tenni. Üdvözlettel :helena

Boszi

Szia! Ja! A h?t?táskát a dunszthoz használom! Nincs benne h?t?aksi!:) Meleg pléd és újságpapírba csomagolom. Gondoltam,ha a hideget bent tarja, a "meleget" is. Egyébként jól m?ködik. valamikor anyukámtól láttam, hogy egy ládába dunsztolt. Innen az ötlet. Köszi a választ. Bocsi, ha félreérhet? voltam. üdv. Marcsi-Boszi

helena26

Így már értem, nagyon jó ez tetszik! Üdv.:helena

helena26

Remélem,hogy száraz dunsztba tetted,ha fel van kezdve az üveg,és nem fogyott el,csak akkor teszem a h?t?be,nehogy elromoljon,mivel nincs benne tartósítószer.Különben volt rá eset,hogy fed? nélkül tartottam kint pl. a konyhában, és úgy meg nem romlik el,mert szárad csak. Üdvözlettel:helena26

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek