Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibaracklekvár helena konyhájából

Őszibaracklekvár helena konyhájából
Őszibaracklekvár helena konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira meleg van, hogy a gyümölcsöt nem győzzük enni és túlérik az asztalunkon. Sajnálom, hogy tönkremenjen, ezért szinte darabonként tisztítom és összegyűjtve egy pohárra befőzöm lekvárnak. Ugyanígy tettem el szilvalekvárt is. A gyümölcsöt, ahogy megtisztítjuk azonnal becukrozhatjuk, turmixolhatjuk cukorral is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őszibarackot megmossuk és meghámozzuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a citromlevet.
  2. Lábasban feltesszük párolni, kicsit kihűtve turmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot,a cukor mennyisége a gyümölcs édességétől függ,ha édesebb,akkor kevesebbet tegyünk bele, majd újra főzni kezdjük, hogy megfelelő állagú legyen.
  3. Forrón sterilizált pohárba öntjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.

  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 989
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekvár őszibarackból, baracklekvár, citromos baracklekvár

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2012-09-07 11:52

Remélem,hogy száraz dunsztba tetted,ha fel van kezdve az üveg,és nem fogyott el,csak akkor teszem a hűtőbe,nehogy elromoljon,mivel nincs benne tartósítószer.Különben volt rá eset,hogy fedő nélkül tartottam kint pl. a konyhában, és úgy meg nem romlik el,mert szárad csak.
Üdvözlettel:helena26

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-09-02 00:06

Szia Helena!
Most látom, hogy Te már 40x elkészítetted ezt a lekvárt. Biztosan van bőven tapasztalatod is, hogy nem romlanak meg a tartósítószer nélküli lekvárjaid, dzsemjeid. Én még nem mertem dzsemfix nélkül eltenni a lekvárt, igaz én az idén tettem el az elsőt. Kérlek tájékoztassál arról, hogy van-e valami különleges praktikája a módszerednek?
Köszönöm.
Üdv. Marcsi-Boszi

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2012-09-05 21:05

A lekvárokat én mindíg tartósítószer nélkül rakom el,csak száraz dunsztba teszem,évekig eláll. Kisebb és nagyobb üvegekbe, is rakom, és felkezdés után hűtőben tárolom,de hamarosan elhasználni,mert így nem áll el sokáig.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Thu, 2012-09-06 22:43

Szia! Köszönöm a választ. Azóta már másodszor bátorkodtam fix nélkül eltenni lekvárt. Nagyon izgatott vagyok, hogy nem lesz-e baja. Bízom a tapasztalatodban. Most is csücsül 2 nagyobb és 2 kisebb üveg almalekvár a hűtőtáskában!
Üdv. Marcsi-Boszi

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2012-09-07 20:42

Csak akkor rakom a hűtőbe,ha felkezdtem és nem fogy el . Különben forrón üvegbe,szárazdunsztba és amikor kihül kamrába teszem..Nem kell hűtőtáskába tenni.
Üdvözlettel :helena

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-09-09 20:51

Szia! Ja! A hűtőtáskát a dunszthoz használom! Nincs benne hűtőaksi!:) Meleg pléd és újságpapírba csomagolom. Gondoltam,ha a hideget bent tarja, a "meleget" is. Egyébként jól működik. valamikor anyukámtól láttam, hogy egy ládába dunsztolt. Innen az ötlet.
Köszi a választ. Bocsi, ha félreérhető voltam.
üdv. Marcsi-Boszi

769
őszibarack 1 kg
cukor 30 dkg
citromlé 1 ek