Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack-lekvár 2. - vaníliás

Őszibarack-lekvár 2. - vaníliás
Őszibarack-lekvár 2. - vaníliás
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a lekvárfőzés ideje, érnek a gyümölcsök. Nálunk mindig a nagymamák vagy anyukák főztek lekvárokat, de manapság olyan sokféle gyümölcs van, és lássuk be nem is olyan nagy dolog! Kolléganőimmel hétről-hétre újabb lekvárokkal lepjük meg a másikat, remélem ez is ízleni fog nekik. Szerettem volna egy kicsit különlegesebb lekvárt főzni, így találtam rá erre a receptre Gabojsza oldalán.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss, ropogós croissant mellé, de önmagában is kanalazható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őszibarackokat meghámozzuk, ha jól érettek, akkor ez könnyen megy.
  2. Felaprítjuk, feltesszük főzni, beletesszük a cukrot, a vaníliarúd magjait, és a fél citrom levét is belecsavarjuk.
  3. Kb. 10-15 percig főzzük (attól függ, mennyire érett az őszibarack).
  4. Ízesítjük egy kis rummal vagy pálinkával, majd még 2-3 percig forraljuk.
  5. Botmixerrel összezúzuk, de csak annyira, hogy darabos legyen. 
  6. Az előkészített üvegekbe töltjük, és fejjel lefelé fordítva 5 percig pihentetjük.                           

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 888
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmeli

Mióta szakács: 2011.01.30.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarack lekvár vaníliával, barackdzsem

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DorisVita
DorisVita Thu, 2015-07-30 22:02

Nem pont a leírás szerint készült, de most készítettem el, vaníliás cukorral meg pálinkával, és isteni!! :D Sokáig főztem, mert jó sűrűn szeretjük. Hogy sűrűre, vagy darabosra, azt mindenki döntse el maga, de aki finom lekvárra vágyik, annak ajánlom ezt a receptet! ;) Köszönöm!

346
őszibarack 1 kg
befőzőcukor 250 g
vanília 1 db
citromlé 0.5 citromból nyert
fehér rum 2 ek